Ameri\u010dke pala\u010dinke<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: 150 g bra\u0161na, 1 \u017eli\u010dica pra\u0161ka za pecivo, \u00bd \u017eli\u010dice soli, 1 \u017elica \u0161e\u0107era u prahu, 150 ml mlijeka, 1 jaje, 2 \u017elice maslaca<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Napravite smjesu za pala\u010dinke i ispecite ih na malo maslaca na na\u010din da formirate malene pala\u010dinke. Upravo je zbog toga va\u017eno da je smjesa za pala\u010dinke dovoljno gusta, da se one ne bi razlijevale. Sla\u017eite ih jednu na drugu i na kraju prelijte javorovim sirupom.<\/p>\n\n\n\n5. Gin tonic pala\u010dinke<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: 200 g glatkog bra\u0161na, 1 jaje, 2 \u017elice \u0161e\u0107era, 250 ml gin tonica<\/p>\n\n\n\nPreljev<\/strong>: 250 ml gin tonica, 2 \u017elice \u0161e\u0107era, 1 limun<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Ispe\u0107i pala\u010dinke po gornjem receptu. Napraviti sirup zagrijavanjem gin tonica u tavi skupa s \u0161e\u0107erom i limunom. Maknuti s vatre kad postane gust i preliti pala\u010dinke.<\/p>\n\n\n\n6. Zelene i zdrave pala\u010dinke sa \u0161pinatom<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: 100 g \u0161pinata, 140 g bra\u0161na, 1 \u017eli\u010dica pra\u0161ka za pecivo, 1 jaje, 2 dl mlijeka, malo soli i mu\u0161katnog ora\u0161\u010di\u0107a<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Operite \u0161pinat i ubacite ga u blender. Dodajte mokre sastojke i za\u010dine pa izmiksajte. Nakon toga smjesu prebacite u zdjelu i dodajte suhe sastojke. Ove pala\u010dinke treba pe\u0107i na \u0161to manje ulja, i trebale bi se raditi manje veli\u010dinom, kao recimo ameri\u010dke pala\u010dinke.<\/p>\n\n\n\n7. Pala\u010dinke bez jaja i mlijeka (bez laktoze)<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: 2 dl vode, 150 g bra\u0161na, 50 g sme\u0111eg \u0161e\u0107era, 1 mala \u017eli\u010dica suhog kvasca, kora limuna, prstohvat soli<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Dobro povezati sastojke dok se ne dobije jednoli\u010dna smjesa. Pe\u0107i na laganoj vatri i nadjenuti po \u017eelji. Ove su pala\u010dinke vrlo lagane i odli\u010dne za ljude koji imaju netoleranciju prema mlijeku i mlije\u010dnim proizvodima.<\/p>\n\n\n\n8. Pala\u010dinke od banana<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: 1 \u0161alica bra\u0161na, 1 vre\u0107ica pra\u0161ka za pecivo, 1 jaje, 1 \u017elica \u0161e\u0107era, prstohvat soli, 1 \u0161alica mlijeka, 2 izgnje\u010dene banane<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Zasebno napravite suhe i mokre sastojke. Sjedinite ih u smjesu za pala\u010dinke. Smjesa \u0107e imati male grudice od banane i tako mora biti. Ispecite i prelijte sirupom po \u017eelji.<\/p>\n\n\n\n9. Pohane pala\u010dinke sa \u0161unkom i sirom<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: smjesa (osnovna) za pala\u010dinke (potrebno je 12 pala\u010dinki)<\/p>\n\n\n\nNadjev<\/strong>: 200 g \u0161unke, 150 g sira (Podravec ili Gauda), 3 trokuti\u0107a Zdenka sira, 2 dl kiselog vrhnja, sol, papar, 1 jaje<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Nasjeckati ili izribati sir i \u0161unku te spojiti s ostalim sastojcima. Nadjenuti pala\u010dinke i zamotati ih. Panirati ih na klasi\u010dan na\u010din, s kru\u0161nim mrvicama i ispe\u0107i na tavi.<\/p>\n\n\n\n10. Zdrave pala\u010dinke bez bra\u0161na<\/em><\/h3>\n\n\n\nSastojci za pala\u010dinke<\/strong>: 2 ve\u0107e zrele banane, 2 jaja<\/p>\n\n\n\nKako napraviti pala\u010dinke<\/strong>: Izgnje\u010dene banane spojite s tu\u010denim jajetom. Ispecite ih na maslacu i nadjenite omiljenim preljevom. Ova je solucija svakako zdravija jer se \u0161e\u0107er nalazi u dodatcima, a nema ga u samoj pala\u010dinki.<\/p>\n\n\n\nDOBAR TEK!<\/em><\/strong><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"Postoji li neki savr\u0161eniji desert kojeg je mogu\u0107e tako jednostavno i brzo pripremiti, a koji se mo\u017ee napraviti u toliko puno kombinacija? Ako znate kako napraviti pala\u010dinke uvijek \u0107ete biti blizu ultimativnog gurmanskog do\u017eivljaja u kojem jednako u\u017eivaju i stari i mladi. Dobrodo\u0161li u klub ljubitelja pala\u010dinki! Ako ste i vi jedan od sretnika koji […]<\/p>\n","protected":false},"author":2,"featured_media":108,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"rank_math_lock_modified_date":false,"footnotes":""},"categories":[37],"tags":[],"class_list":{"0":"post-107","1":"post","2":"type-post","3":"status-publish","4":"format-standard","5":"has-post-thumbnail","7":"category-hrana-i-pice"},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/107"}],"collection":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/users\/2"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=107"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/107\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2662,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/107\/revisions\/2662"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media\/108"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=107"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=107"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=107"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}