{"id":3027,"date":"2023-04-20T11:11:50","date_gmt":"2023-04-20T11:11:50","guid":{"rendered":"https:\/\/mojblog.hr\/?p=3027"},"modified":"2023-04-20T11:12:29","modified_gmt":"2023-04-20T11:12:29","slug":"kako-napraviti-tzatziki-umak-recept","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mojblog.hr\/kako-napraviti-tzatziki-umak-recept\/","title":{"rendered":"Kako napraviti tzatziki umak? Lagani recept s 8 sastojaka"},"content":{"rendered":"\n

Recept za tzatziki umak kombinira gr\u010dki jogurt, krastavce, limunov sok i kopar kako bi nastao jedan nevjerojatno svestran sastojak koji mo\u017eete poslu\u017eiti s tostiranim kri\u0161kama pita kao predjelom ili spojiti s janjetinom na \u017earu, piletinom, ribom ili povr\u0107em.<\/p>\n\n\n\n

\"Tzatziki
Shutterstock<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

Tzatziki umak je od posoljenog i procije\u0111enog jogurta, krastavaca, \u010de\u0161njaka, maslinovog ulja, limunovog soka i za\u010dinskog bilja porijeklom iz jugoisto\u010dne Europe i Bliskog istoka. U Turskoj se isti umak zove Cacik; u Bugarskoj se zove Tarator, a sli\u010dne etimolo\u0161ke varijacije postoje i u okolnim podru\u010djima. Za\u010dinsko bilje u umaku mo\u017ee varirati, neke varijante mogu sadr\u017eavati tahini ili koristiti ocat umjesto limunovog soka<\/a>. Ovaj se umak \u010desto poslu\u017euje uz meze pladanj, baba ganoush, tabouleh i jo\u0161 mnogo toga.<\/p>\n\n\n\n

Tzatziki je sada popularan u cijelom svijetu i iako ga ima u trgovinama, ne mo\u017ee biti jednostavniji za pripremu. Sa samo pregr\u0161t sastojaka bit \u0107e spreman za poslu\u017eivanje za 15 minuta. Dobro pristaje uz pe\u010denu janjetinu ili \u0107evape. Evo kako napraviti ukusan tzatziki umak.<\/p>\n\n\n\n

Recept za tzatziki umak<\/h2>\n\n\n\n

Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n