Priprema kineske hrane:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\nKORAK 1<\/p>\n\n\n\n
Namo\u010dite ri\u017eine rezance u toploj vodi 5 minuta dok ne omek\u0161aju, ali jo\u0161 uvijek al dente. Ocijedite i ostavite sa strane.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 2<\/p>\n\n\n\n
U maloj posudi pomije\u0161ajte sojin umak i umak od kamenica.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 3<\/p>\n\n\n\n
U veliki wok dodajte pola ulja i pr\u017eite \u010de\u0161njak, \u010dili i \u0111umbir dok ne porumene, oko 2 minute. Dodajte preostalo ulje, luk, papar, mladi luk, kozice, curry prah i rezance i pr\u017eite nekoliko minuta uz mije\u0161anje. Sve gurnuti na jednu stranu, dodati jaje i umutiti. Dodajte smjesu soja umaka, ponovno mije\u0161ajte jo\u0161 nekoliko minuta, a zatim maknite s vatre. Prije poslu\u017eivanja pospite listovima korijandera.<\/p>\n\n\n\n
Rainbow pr\u017eena ri\u017ea s kozicama i pe\u010denim jajima<\/h3>\n\n\n\n Sastojci za kinesku hranu:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\n\n1 vezica mladog luka<\/li>\n\n\n\n 1 paprika (bilo koje boje)<\/li>\n\n\n\n 80 g kukuruza \u0161e\u0107eraca (zamrznutog ili konzerviranog)<\/li>\n\n\n\n 2 \u010de\u0161nja \u010de\u0161njaka<\/li>\n\n\n\n 3 \u017elice biljnog ulja<\/li>\n\n\n\n 4 jaja<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica pirea od \u0111umbira<\/li>\n\n\n\n 300 g sirovih kraljevskih kozica<\/li>\n\n\n\n 2 x 250 g ri\u017ee u vre\u0107ici za mikrovalnu<\/li>\n\n\n\n 3 \u017elice soja umaka s malo soli<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica tostiranog sezama za poslu\u017eivanje<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nOprema:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\ndaska za sjeckanje<\/li>\n\n\n\n o\u0161tar no\u017e<\/li>\n\n\n\n drobilica za \u010de\u0161njak<\/li>\n\n\n\n wok<\/li>\n\n\n\n mjerne \u017elice<\/li>\n\n\n\n mala posuda<\/li>\n\n\n\n riblji narezak<\/li>\n\n\n\n kuhinjski papir<\/li>\n\n\n\n folija<\/li>\n\n\n\n drvena \u017elica<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\n
Kineska hrana\/Shutterstock<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\nPriprema kineske hrane:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\nKORAK 1<\/p>\n\n\n\n
Prije pr\u017eenja pripremite sve sastojke. Ogulite papirnate ljuske s mladog luka, zatim odre\u017eite vrhove korijena i nare\u017eite luk na komade od 3 cm po duljini. Nasjeckajte papriku na male komadi\u0107e. Ocijedite kukuruz \u0161e\u0107erac, ako koristite konzervirani. Ogulite re\u017enjeve \u010de\u0161njaka i pomo\u0107u drobilice za \u010de\u0161njak zdrobite re\u017enjeve u pastu.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 2<\/p>\n\n\n\n
Postavite wok na plo\u010du za kuhanje i poja\u010dajte vatru. Izmjerite 1 \u017elicu biljnog ulja u wok. Razbijte jedno jaje u zdjelu i pa\u017eljivo ga stavite u wok, zatim ponovite s drugim jajetom. Pr\u017eite dva jaja odjednom dok rubovi ne postanu hrskavi s teku\u0107im \u017eumanjkom, oko 3 minute. Izvadite jaja na kuhinjski papir i prekrijte folijom da ostanu topla. U woku zagrijte jo\u0161 1 \u017elicu biljnog ulja i na isti na\u010din ispecite preostala dva jaja.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 3<\/p>\n\n\n\n
Dodajte preostalu 1 \u017elicu biljnog ulja u wok i smanjite vatru na srednje jaku.<\/p>\n\n\n\n
Pospite nasjeckani mladi luk, papar, kukuruz \u0161e\u0107erac, pastu od \u010de\u0161njaka, pastu od \u0111umbira i kozice i pr\u017eite dok povr\u0107e ne omek\u0161a i kozice po\u010dnu dobivati ru\u017ei\u010dastu boju, oko 2-3 minute. Nastavite mije\u0161ati drvenom kuha\u010dom kako biste bili sigurni da se sve ravnomjerno kuha.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 4<\/p>\n\n\n\n
Dodajte vre\u0107ice ri\u017ee i soja umak, a zatim za\u010dinite s malo soli i papra. Nastavite pr\u017eiti mije\u0161aju\u0107i jo\u0161 2 minute dok ri\u017ea ne postane vru\u0107a. Podijelite pr\u017eenu ri\u017eu u \u010detiri zdjelice, a zatim stavite pr\u017eena jaja i sjemenke sezama prije poslu\u017eivanja.<\/p>\n\n\n\n
Zdrava pr\u017eena piletina<\/h3>\n\n\n\n Sastojci za kinesku hranu:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\n\n65 g sme\u0111e basmati ri\u017ee<\/li>\n\n\n\n 2 \u017eli\u010dice uljane repice<\/li>\n\n\n\n 15 g \u0111umbira, oguljenog i narezanog na tanke komadi\u0107e<\/li>\n\n\n\n 2 manje glavice crvenog luka (160 g), narezati na koluti\u0107e<\/li>\n\n\n\n 160 g brokule, izlomljene na cvjeti\u0107e, stabljika sitno nasjeckana<\/li>\n\n\n\n 2 mrkve (160g), prepolovite po du\u017eini, pa nare\u017eite na dijagonalne plo\u0161ke<\/li>\n\n\n\n 1 crveni \u010dili, sitno nasjeckan (po \u017eelji)<\/li>\n\n\n\n 200 g pile\u0107ih prsa narezanih na tanke trakice<\/li>\n\n\n\n \u00bd \u017eli\u010dice mljevenog kumina<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica hrskavog maslaca od kikirikija<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica tamarija bez p\u0161enice<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica octa od sme\u0111e ri\u017ee<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nPriprema kineske hrane:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\nKORAK 1<\/p>\n\n\n\n
Skuhajte ri\u017eu slijede\u0107i upute na pakiranju, a zatim je ocijedite. Zagrijte ulje u neprianjaju\u0107em woku na jakoj vatri i pr\u017eite \u0111umbir i crveni luk 2 minute. Dodajte stabljiku brokule, mrkvu i \u010dili, ako koristite, i kuhajte 1 minutu.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 2<\/p>\n\n\n\n
Dodati piletinu i kumin, kratko popr\u017eiti, zatim dodati cvjetove brokule i 3 \u017elice vode. Pokrijte i ostavite kuhati na pari 3-4 minute, ili dok cvjeti\u0107i brokule ne omek\u0161aju, a piletina se skuha.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 3<\/p>\n\n\n\n
U me\u0111uvremenu pomije\u0161ajte maslac od kikirikija s tamarijem i octom. Umije\u0161ajte umak u povr\u0107e i piletinu, a zatim poslu\u017eite preko kuhane ri\u017ee.<\/p>\n\n\n
\n
Kineska hrana\/Shutterstock<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\nWuxi rebra<\/h3>\n\n\n\n Sastojci za kinesku hranu:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\n\n650 g svinjskih rebara narezanih na komade du\u017eine 3-4 cm, opranih, isplahnutih i osu\u0161iti tapkanjem<\/li>\n\n\n\n prstohvat mljevenog bijelog papra<\/li>\n\n\n\n 4 velika \u010de\u0161nja \u010de\u0161njaka, sitno nasjeckana<\/li>\n\n\n\n 2 \u017elice paste od \u017eutog graha ili crvene miso paste<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica shaoxing ri\u017einog vina ili suhog \u0161erija<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica tamnog soja umaka<\/li>\n\n\n\n ulje od kikirikija za pr\u017eenje u dubokom ulju<\/li>\n\n\n\n mikro vlasac ili vlasac za poslu\u017eivanje<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nZa slatko-kiseli umak:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n3 \u017elice svijetlog soja umaka<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica shaoxing ri\u017einog vina ili suhog \u0161erija<\/li>\n\n\n\n 2 \u017elice chinkiang crnog ri\u017einog octa<\/li>\n\n\n\n 2 \u017elice mekog sme\u0111eg \u0161e\u0107era<\/li>\n\n\n\n 1 \u017elica teku\u0107eg meda<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nPriprema kineske hrane:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\nKORAK 1<\/p>\n\n\n\n
Stavite rebra u veliku zdjelu, za\u010dinite ih morskom solju i mljevenim bijelim paprom. Dodajte \u010de\u0161njak, pastu od \u017eutog graha, shaoxing ri\u017eino vino i tamni sojin umak da dobijete pastu. Dobro promije\u0161ajte da se sjedini, a rukama umasirajte marinadu u svinjetinu. Stavite poklopljeno u hladnjak na 20 minuta da se rebarca mariniraju.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 2<\/p>\n\n\n\n
Zagrijte wok ili tavu za umake na jakoj vatri i napunite uljem od kikirikija do pola. Zagrijati na 180C. Ocijedite rebra od marinade. Pa\u017eljivo spustite rebra i plitko pr\u017eite 7-8 minuta ili dok ne porumene. Nje\u017eno ih okre\u0107ite kako biste osigurali ravnomjerno kuhanje. Kad su kuhani, izvadite ih i ocijedite na kuhinjskom papiru. \u010cinite to u serijama dok sva rebra nisu pe\u010dena.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 3<\/p>\n\n\n\n
U manjoj posudi pomije\u0161ajte sve sastojke za slatko-kiselo umak, dobro promije\u0161ajte vilicom ili pjenja\u010dom i ostavite sa strane.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 4<\/p>\n\n\n\n
Stavite wok ili veliku tavu na jaku vatru. Dodajte rebra i ulijte umak, kuhaju\u0107i na srednjoj vatri 5-6 minuta ili dok se umak ne smanji do ljepljive konzistencije. Ukrasite mikro vlascem i odmah poslu\u017eite, po \u017eelji s malo pr\u017eenog zelja i ri\u017ee od jasmina.<\/p>\n\n\n\n
Jednostavna ri\u017ea pr\u017eena u jajima<\/h3>\n\n\n\n Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n250 g ri\u017ee dugog zrna<\/li>\n\n\n\n 3 \u017elice biljnog ulja<\/li>\n\n\n\n 1 glavica luka sitno nasjeckana<\/li>\n\n\n\n 4 jaja, istu\u010dena<\/li>\n\n\n\n 2 mlada luka, narezana, za poslu\u017eivanje<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nPriprema kineske hrane:<\/strong><\/strong><\/p>\n\n\n\nKORAK 1<\/p>\n\n\n\n
Skuhajte ri\u017eu prema uputama na pakiranju, zatim je ocijedite, ra\u0161irite da se su\u0161i na pari i ostavite sa strane.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 2<\/p>\n\n\n\n
Zagrijte 2 \u017elice ulja u velikom woku na jakoj vatri, zatim dodajte luk i pr\u017eite dok lagano ne porumeni, oko 5 minuta. Dodajte ri\u017eu, promije\u0161ajte i tostirajte oko 3 minute, a zatim premjestite na stranu tave.<\/p>\n\n\n\n
KORAK 3<\/p>\n\n\n\n
Dodajte preostalo ulje, a zatim dodajte smjesu od jaja. Ostavite da se malo kuha, a zatim pomije\u0161ajte s ri\u017eom \u2013 sna\u017eno mije\u0161ajte da prekrijete zrna ili, ako vi\u0161e volite krupnija jaja, ostavite da odstoji jo\u0161 malo prije nego \u0161to ih razbijete i promije\u0161ate. Stavite u zdjelu za poslu\u017eivanje i pospite preko mladog luka za poslu\u017eivanje. Za za\u010din mo\u017eete dodati i sezamovo ulje, mljeveni bijeli papar i mrvicu soja umaka.<\/p>\n\n\n\n
Kao \u0161to mo\u017eete vidjeti prema ovim receptima, kineska hrana mo\u017ee biti vrlo zanimljiva za pripremu<\/a>, a jo\u0161 zanimljivija kad uronite u more njenih okusa. Stoga se oku\u0161ajte u njenoj pripremi!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"S dugom povije\u0161\u0107u, jedinstvenim zna\u010dajkama, brojnim stilovima i vrhunskim kuhanjem, kineska hrana jedan je od va\u017enih sastavnih dijelova kineske kulture. Kineska hrana i njena tradicionalna jela poznata su po svojoj boji, mirisu, okusu, zna\u010denju i izgledu. Kineska hrana i najbolji recepti Kako je Kina ogromna zemlja, postoje mnoge regionalne razlike u kuhinji zbog razli\u010dite klime, […]<\/p>\n","protected":false},"author":9,"featured_media":3106,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"rank_math_lock_modified_date":false,"footnotes":""},"categories":[37],"tags":[],"class_list":{"0":"post-3105","1":"post","2":"type-post","3":"status-publish","4":"format-standard","5":"has-post-thumbnail","7":"category-hrana-i-pice"},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3105"}],"collection":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/users\/9"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3105"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3105\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":3113,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3105\/revisions\/3113"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media\/3106"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3105"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3105"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3105"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}