<\/figure><\/div>\n\n\nLibanonska Fattoush salata<\/h3>\n\n\n\n Fattoush je osvje\u017eavaju\u0107a bliskoisto\u010dna salata koja uklju\u010duje raznovrsno svje\u017ee povr\u0107e i za\u010dinsko bilje. Paprike babure, zajedno s krastavcima, raj\u010dicama, lukom i rotkvicama, pomije\u0161aju se s hrskavim pita kruhom i preliju ljutim preljevom od limunova soka, maslinova ulja i sumaka.<\/p>\n\n\n\n
Pr\u017eena ri\u017ea na korejskom kimchiju<\/h3>\n\n\n\n Kimchi, glavna namirnica u korejskoj kuhinji, je za\u010dinjeno jelo od fermentiranog kupusa. U ovom receptu, paprike narezane na kockice, zajedno s kimchijem, pr\u017eene su s kuhanom ri\u017eom, sojinim umakom, sezamovim uljem i drugim za\u010dinima. Rezultat je ukusno i pikantno jelo od pr\u017eene ri\u017ee.<\/p>\n\n\n\n
Talijanska tjestenina s kobasicama i paprikom<\/h3>\n\n\n\n U ovom talijansko-ameri\u010dkom jelu narezana paprika i za\u010dinjena talijanska kobasica pirjaju se s lukom i \u010de\u0161njakom, a zatim se kombiniraju s kuhanom tjesteninom i umakom od raj\u010dice. Okusi se stapaju i stvaraju zadovoljavaju\u0107e i ugodno jelo od tjestenine.<\/p>\n\n\n\n
Marokanska Shakshuka<\/h3>\n\n\n\n Shakshuka je aromati\u010dno sjevernoafri\u010dko jelo napravljeno od jaja po\u0161iranih u bogatom umaku od raj\u010dice i paprike. Za\u010dinjeno za\u010dinima poput kumina, paprike i kajenskog papra, \u010desto se poslu\u017euje s hrskavim kruhom za umakanje u ukusni umak.<\/p>\n\n\n\n
Kineska kung pao piletina<\/h3>\n\n\n\n Kung Pao piletina je popularno kinesko jelo za pr\u017eenje koje se sastoji od piletine narezane na kockice, kikirikija i paprike. Umak, napravljen od soja umaka, octa, \u0111umbira, \u010de\u0161njaka i \u010dili papri\u010dica, daje jelu pikantan okus. Servira se uz ri\u017eu kuhanu na pari.<\/p>\n\n\n\n
Brazilska feijoada<\/h3>\n\n\n\n Feijoada je tradicionalni brazilski gula\u0161 od crnog graha koji uklju\u010duje razli\u010dita mesa, poput svinjetine, govedine i kobasica. Paprike se zajedno s lukom i \u010de\u0161njakom, \u010desto dodaju kako bi se pobolj\u0161ali okusi ovog bogatog i izda\u0161nog jela. Obi\u010dno se poslu\u017euje s ri\u017eom, zelenim povr\u0107em i kri\u0161kama naran\u010de.<\/p>\n\n\n\n
Meksi\u010dke punjene paprike<\/h3>\n\n\n\n U ovom klasi\u010dnom meksi\u010dkom jelu, paprike su punjene aromati\u010dnom mje\u0161avinom za\u010dinjene mljevene govedine ili graha, ri\u017ee, luka, raj\u010dice i za\u010dina. Prelivene sirom i pe\u010dene dok ne omek\u0161aju, ove punjene paprike su ukusan i zasitan obrok.<\/p>\n\n\n
\n
Foto: Shutterstock<\/figcaption><\/figure><\/div>","protected":false},"excerpt":{"rendered":"Paprika (lat. Capsicum annuum) \u0161areni je i nutritivni dodatak svakoj prehrani. Dolazi u raznim bojama, uklju\u010duju\u0107i crvenu, \u017eutu, naran\u010dastu, zelenu i ljubi\u010dastu. Paprike su niskokalori\u010dne i bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima, \u0161to ih \u010dini izvrsnim izborom za sve koji \u017eele pobolj\u0161ati svoje zdravlje. Pripremili smo vodi\u010d o ovoj va\u017enoj namirnici od njenog podrijetla, sadnje i […]<\/p>\n","protected":false},"author":10,"featured_media":3567,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"rank_math_lock_modified_date":false,"footnotes":""},"categories":[37],"tags":[],"class_list":{"0":"post-3547","1":"post","2":"type-post","3":"status-publish","4":"format-standard","5":"has-post-thumbnail","7":"category-hrana-i-pice"},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3547"}],"collection":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/users\/10"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3547"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3547\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":3635,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3547\/revisions\/3635"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media\/3567"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3547"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3547"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3547"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}