Izljevanje u kalupe i stvrdnjavanje:<\/strong>
Kada smjesa dosegne trag, ulijte je u kalupe. Ostavite sapun da se stvrdne, \u0161to obi\u010dno traje 24-48 sati. Nakon \u0161to se sapun stvrdne, izvadite ga iz kalupa i ostavite da odstoji na suhom mjestu od 4 do 6 tjedana. To je potrebno kako bi se zavr\u0161io proces saponifikacije i kako bi sapun postao blag i siguran za upotrebu.<\/li>\n<\/ol>\n\n\n\nZapamtite, izrada sapuna kod ku\u0107e zahtijeva preciznost i oprez, posebno pri rukovanju lu\u017einom. Tako\u0111er, va\u017eno je pratiti recept i upute kako biste osigurali sigurnost i kvalitetu krajnjeg proizvoda.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"
U dana\u0161nje vrijeme, kada smo sve svjesniji va\u017enosti o\u010duvanja okoli\u0161a i koristi prirodnih proizvoda, mnogi od nas te\u017ee kori\u0161tenju doma\u0107ih, ekolo\u0161kih proizvoda. Jedan od takvih proizvoda je i doma\u0107i sapun, koji ne samo da pru\u017ea blagodati za na\u0161u ko\u017eu, ve\u0107 i smanjuje otpad od pakiranja. Kako napraviti sapun sa sodom bikarbonom? U ovom \u010dlanku, fokusirat […]<\/p>\n","protected":false},"author":9,"featured_media":4434,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"rank_math_lock_modified_date":false,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":{"0":"post-4433","1":"post","2":"type-post","3":"status-publish","4":"format-standard","5":"has-post-thumbnail","7":"category-razno"},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4433"}],"collection":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/users\/9"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4433"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4433\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":4439,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4433\/revisions\/4439"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4434"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4433"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4433"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=4433"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}