Bourbon Smash<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\nKlasi\u010dni bellini s breskvama<\/h3>\n\n\n\n Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n2 zrele breskve<\/li>\n\n\n\n 1 boca Prosecca (hladnog)<\/li>\n\n\n\n 2 \u017eli\u010dice \u0161e\u0107era (opcionalno)<\/li>\n\n\n\n Nekoliko kapi limunovog soka (opcionalno)<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nUpute:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nPriprema breskvi:<\/strong> Prvo ogulite breskve i uklonite ko\u0161tice. Zatim, nasjeckajte ih na manje komade.<\/li>\n\n\n\nBlendanje:<\/strong> Stavite breskve u blender, dodajte \u0161e\u0107er i limunov sok po \u017eelji. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.<\/li>\n\n\n\nProcedite smjesu:<\/strong> Procedite smjesu kroz sitno cjedilo kako biste uklonili sve grudice i dobili glatku teksturu.<\/li>\n\n\n\nSlaganje koktela:<\/strong> U ohla\u0111ene \u010da\u0161e za \u0161ampanjac prvo ulijte pire od breskve, otprilike do jedne tre\u0107ine \u010da\u0161e.<\/li>\n\n\n\nDodajte Prosecco:<\/strong> Polako dodajte hladni Prosecco preko pirea od breskve. Idealno je ulijevati ga uz rub \u010da\u0161e kako bi se pire i Prosecco lijepo spojili.<\/li>\n\n\n\nPoslu\u017eivanje:<\/strong> Lagano promije\u0161ajte koktel kako bi se sastojci spojili, ali pazite da ne izgubite previ\u0161e mjehuri\u0107a. Poslu\u017eite odmah.<\/li>\n<\/ol>\n\n\n\nVarijacije:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nAlkohol-free Bellini:<\/strong> Zamijenite Prosecco gaziranom vodom ili bezalkoholnim pjenu\u0161cem.<\/li>\n\n\n\nVo\u0107ne varijacije:<\/strong> Mo\u017eete dodati malo pirea od malina ili jagoda za dodatnu boju i okus.<\/li>\n\n\n\nDodajte za\u010dine:<\/strong> Dodajte prstohvat mljevenog \u0111umbira ili cimeta u pire od breskve za dodatnu aromu.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nDodatne to\u010dke:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nAko koristite veoma slatke breskve, mo\u017eda ne\u0107ete trebati dodavati \u0161e\u0107er.<\/li>\n\n\n\n Poslu\u017eite koktel sa svje\u017eim listi\u0107em metvice ili tanko narezanom kri\u0161kom breskve za dekoraciju.<\/li>\n\n\n\n Za bolji efekt, \u010da\u0161e za \u0161ampanjac stavite u hladnjak barem 30 minuta prije poslu\u017eivanja.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nBreskva i Bourbon Smash<\/h3>\n\n\n\n Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n1 zrela breskva<\/li>\n\n\n\n 60 ml bourbona<\/li>\n\n\n\n 15 ml svje\u017eeg limunovog soka<\/li>\n\n\n\n 15 ml jednostavnog sirupa (\u0161e\u0107er i voda u omjeru 1:1)<\/li>\n\n\n\n Nekoliko listova svje\u017ee metvice<\/li>\n\n\n\n Led<\/li>\n\n\n\n Soda voda (za dodavanje na kraju)<\/li>\n\n\n\n Kri\u0161ka breskve i listi\u0107 metvice za ukras<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nUpute:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nPriprema breskve:<\/strong> Ogulite i nasjeckajte breskvu na manje komade. Stavite nekoliko komada u koktel shaker.<\/li>\n\n\n\nDodavanje sastojaka:<\/strong> U shaker dodajte svje\u017ee listove metvice, jednostavni sirup i svje\u017ei limunov sok.<\/li>\n\n\n\nMuddling:<\/strong> Koriste\u0107i muddler (ili stra\u017enji dio \u017elice), nje\u017eno zgnje\u010dite breskve i metvicu kako bi se okusi oslobodili.<\/li>\n\n\n\nDodajte bourbon:<\/strong> U shaker ulijte bourbon.<\/li>\n\n\n\nDodajte led:<\/strong> Napunite shaker ledom i dobro protresite kako bi se svi sastojci dobro spojili i ohladili.<\/li>\n\n\n\nSlaganje koktela:<\/strong> U ohla\u0111enu visoku \u010da\u0161u stavite svje\u017ei led. Procijedite smjesu iz shakera u \u010da\u0161u.<\/li>\n\n\n\nFinalni dodir:<\/strong> Napunite \u010da\u0161u soda vodom i lagano promije\u0161ajte.<\/li>\n\n\n\nDekoracija i poslu\u017eivanje:<\/strong> Ukrasite koktel kri\u0161kom breskve i listi\u0107em metvice. Poslu\u017eite odmah.<\/li>\n<\/ol>\n\n\n\nVarijacije:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nBezalkoholna verzija:<\/strong> Zamijenite bourbon bezalkoholnim destilatom ili dodajte vi\u0161e soda vode.<\/li>\n\n\n\nZa\u010dinjena varijanta:<\/strong> Dodajte malo svje\u017eeg \u0111umbira u shaker za pikantni okus.<\/li>\n\n\n\nSladak okus:<\/strong> Ako \u017eelite sla\u0111i koktel, pove\u0107ajte koli\u010dinu jednostavnog sirupa.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nDodatne to\u010dke:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nAko su breskve posebno so\u010dne i slatke, mo\u017eete smanjiti koli\u010dinu jednostavnog sirupa.<\/li>\n\n\n\n Za intenzivniji okus breskve, mo\u017eete koristiti i breskvu u sirupu umjesto svje\u017ee.<\/li>\n\n\n\n Uvijek koristite kvalitetan bourbon kako bi koktel bio \u0161to ukusniji.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\n
Shutterstock<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\nBreskvasti Gin Fizz<\/h3>\n\n\n\n Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n1 zrela breskva<\/li>\n\n\n\n 60 ml gina<\/li>\n\n\n\n 20 ml svje\u017eeg limunovog soka<\/li>\n\n\n\n 15 ml jednostavnog sirupa (\u0161e\u0107er i voda u omjeru 1:1)<\/li>\n\n\n\n Bjelanjak jednog jajeta (opcionalno, za pjenastu teksturu)<\/li>\n\n\n\n Soda voda<\/li>\n\n\n\n Led<\/li>\n\n\n\n Kri\u0161ka breskve i gran\u010dica timijana za ukras<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nUpute:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nPriprema breskve:<\/strong> Ogulite i nasjeckajte breskvu na manje komade. Stavite ih u blender i napravite glatki pire.<\/li>\n\n\n\nMije\u0161anje sastojaka:<\/strong> U shaker stavite pire od breskve, gin, svje\u017ei limunov sok i jednostavni sirup. Ako \u017eelite pjenastu teksturu, dodajte i bjelanjak.<\/li>\n\n\n\nPrvo mu\u0107kanje:<\/strong> Ako ste koristili bjelanjak, prvo protresite sastojke u shakeru bez leda (tzv. dry shake) kako bi se bjelanjak dobro spjenio.<\/li>\n\n\n\nDodajte led:<\/strong> Dodajte led u shaker i ponovno dobro protresite.<\/li>\n\n\n\nSlaganje koktela:<\/strong> U ohla\u0111enu visoku \u010da\u0161u stavite svje\u017ei led. Procijedite smjesu iz shakera u \u010da\u0161u.<\/li>\n\n\n\nDodajte soda vodu:<\/strong> Lagano napunite \u010da\u0161u soda vodom.<\/li>\n\n\n\nDekoracija i poslu\u017eivanje:<\/strong> Ukrasite koktel kri\u0161kom breskve i gran\u010dicom timijana. Poslu\u017eite odmah.<\/li>\n<\/ol>\n\n\n\nVarijacije:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nBezalkoholna verzija:<\/strong> Zamijenite gin s bezalkoholnim ginom ili dodajte vi\u0161e soda vode.<\/li>\n\n\n\nZa\u010dinska nota:<\/strong> Dodajte prstohvat mljevenog kardamoma ili cimeta za dodatnu aromu.<\/li>\n\n\n\nVo\u0107ne varijacije:<\/strong> Poku\u0161ajte kombinirati breskve s malinama ili jagodama za razli\u010dite okuse.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nDodatne to\u010dke:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nAko ne \u017eelite koristiti bjelanjak, koktel \u0107e i dalje biti ukusan, ali bez pjenaste teksture.<\/li>\n\n\n\n Pripazite na svje\u017einu jaja ako koristite bjelanjak. Tako\u0111er, postoji mali rizik od salmonele kod konzumacije sirovih jaja, pa to imajte na umu.<\/li>\n\n\n\n Koktel mo\u017eete poslu\u017eiti i u \u010da\u0161ama za martini ako \u017eelite elegantniji izgled.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nBreskva i Ru\u017emarin Spritz<\/h3>\n\n\n\n Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n1 zrela breskva<\/li>\n\n\n\n 60 ml Aperol-a<\/li>\n\n\n\n 60 ml Prosecca<\/li>\n\n\n\n 30 ml soka od breskve (svje\u017ee cije\u0111enog ili kupljenog)<\/li>\n\n\n\n Svje\u017ei ru\u017emarin<\/li>\n\n\n\n Soda voda<\/li>\n\n\n\n Led<\/li>\n\n\n\n Kri\u0161ka breskve i gran\u010dica ru\u017emarina za ukras<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nUpute:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nPriprema breskve:<\/strong> Ogulite breskvu i nare\u017eite je na tanke kri\u0161ke. Jednu kri\u0161ku ostavite za dekoraciju.<\/li>\n\n\n\nInfuzija ru\u017emarina:<\/strong> U malom loncu zagrijte sok od breskve i dodajte nekoliko gran\u010dica ru\u017emarina. Pustite da se kr\u010dka na laganoj vatri oko 5 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.<\/li>\n\n\n\nSlaganje koktela:<\/strong> U visoku \u010da\u0161u stavite nekoliko kri\u0161ki breskve i led.<\/li>\n\n\n\nDodavanje Aperola:<\/strong> Ulijte Aperol preko leda i breskve.<\/li>\n\n\n\nDodajte infuzirani sok od breskve:<\/strong> Procijedite ohla\u0111eni infuzirani sok od breskve i dodajte ga u \u010da\u0161u.<\/li>\n\n\n\nDodajte Prosecco:<\/strong> Ulijte Prosecco.<\/li>\n\n\n\nZavr\u0161ni dodir:<\/strong> Dopunite \u010da\u0161u sa malo soda vode.<\/li>\n\n\n\nDekoracija i poslu\u017eivanje:<\/strong> Ukrasite koktel kri\u0161kom breskve i gran\u010dicom ru\u017emarina. Poslu\u017eite odmah.<\/li>\n<\/ol>\n\n\n\nVarijacije:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nBezalkoholna verzija:<\/strong> Zamijenite Aperol i Prosecco bezalkoholnim alternativama, poput bezalkoholnog aperitiva i pjenu\u0161ca.<\/li>\n\n\n\nDodajte citrusne note:<\/strong> Dodajte malo soka od naran\u010de ili limuna za osvje\u017eavaju\u0107i citrusni okus.<\/li>\n\n\n\nZa\u010dinjena varijanta:<\/strong> Dodajte prstohvat mljevenog \u0111umbira u infuziju soka od breskve za dodatnu pikantnost.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nDodatne to\u010dke:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nAko koristite kupljeni sok od breskve, pripazite da odaberete kvalitetan sok bez dodanog \u0161e\u0107era.<\/li>\n\n\n\n Infuzija soka od breskve i ru\u017emarina mo\u017ee se pripremiti unaprijed i \u010duvati u hladnjaku do nekoliko dana.<\/li>\n\n\n\n Koktel je idealan za tople ljetne ve\u010deri i savr\u0161eno se sla\u017ee s laganim predjelima.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\n
Shutterstock<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\nBreskva i Tarragon Mojito<\/h3>\n\n\n\n Sastojci:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\n1 zrela breskva<\/li>\n\n\n\n 60 ml bijelog ruma<\/li>\n\n\n\n 30 ml svje\u017eeg limunovog soka<\/li>\n\n\n\n 15-20 ml jednostavnog sirupa (\u0161e\u0107er i voda u omjeru 1:1)<\/li>\n\n\n\n Svje\u017ei tarragon (estragon)<\/li>\n\n\n\n Soda voda<\/li>\n\n\n\n Led<\/li>\n\n\n\n Kri\u0161ka breskve i gran\u010dica tarragona za ukras<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nUpute:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nPriprema breskve:<\/strong> Ogulite breskvu i nare\u017eite je na male komade. Stavite nekoliko komada u koktel shaker.<\/li>\n\n\n\nDodavanje tarragona:<\/strong> U shaker dodajte nekoliko listova svje\u017eeg tarragona.<\/li>\n\n\n\nMuddling:<\/strong> Koriste\u0107i muddler (ili stra\u017enji dio \u017elice), nje\u017eno zgnje\u010dite breskve i tarragon kako bi se okusi oslobodili.<\/li>\n\n\n\nDodajte rum, limunov sok i sirup:<\/strong> Ulijte rum, svje\u017ei limunov sok i jednostavni sirup u shaker.<\/li>\n\n\n\nDodajte led:<\/strong> Napunite shaker ledom i dobro protresite.<\/li>\n\n\n\nSlaganje koktela:<\/strong> U visoku \u010da\u0161u stavite svje\u017ei led. Procijedite smjesu iz shakera u \u010da\u0161u.<\/li>\n\n\n\nDodajte soda vodu:<\/strong> Napunite \u010da\u0161u soda vodom.<\/li>\n\n\n\nDekoracija i poslu\u017eivanje:<\/strong> Ukrasite koktel kri\u0161kom breskve i gran\u010dicom tarragona. Poslu\u017eite odmah.<\/li>\n<\/ol>\n\n\n\nVarijacije:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nBezalkoholna verzija:<\/strong> Zamijenite bijeli rum s bezalkoholnim rumom ili dodajte vi\u0161e soda vode.<\/li>\n\n\n\nDodajte drugo vo\u0107e:<\/strong> Razmislite o dodavanju malina ili jagoda za dodatnu boju i okus.<\/li>\n\n\n\nDodajte za\u010dine:<\/strong> Malo mljevenog crnog papra mo\u017ee dodati zanimljiv za\u010dinjeni okus.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\nDodatne to\u010dke:<\/strong><\/p>\n\n\n\n\nKoli\u010dinu jednostavnog sirupa prilagodite prema \u017eeljenoj slatko\u0107i koktela.<\/li>\n\n\n\n Ako ne mo\u017eete prona\u0107i svje\u017ei tarragon, mo\u017eete ga zamijeniti sa svje\u017eom metvicom za klasi\u010dniji Mojito okus.<\/li>\n\n\n\n Tarragon dodaje jedinstven, lagano anisni okus koji se izvrsno sla\u017ee s breskvom.<\/li>\n<\/ul>\n\n\n\n
Shutterstock<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\nKokteli s breskvama nude predivnu paletu okusa koja spaja slatko\u0107u i svje\u017einu ovog ljetnog vo\u0107a s raznolikim alkoholnim i bezalkoholnim opcijama. Od klasi\u010dnog Bellinija i sofisticiranog Breskva i Bourbon Smasha, do osvje\u017eavaju\u0107eg Gin Fizza i \u0161armantnog Breskva i Ru\u017emarin Spritza, pa sve do inovativnog Breskva i Tarragon Mojita<\/a>, svaki recept donosi jedinstvenu kombinaciju okusa koja \u0107e zadovoljiti razli\u010dite ukuse i prilike.<\/p>\n\n\n\nBilo da ste ljubitelj klasi\u010dnih koktela ili tra\u017eite ne\u0161to novo i uzbudljivo, kokteli s breskvama su savr\u0161en na\u010din da eksperimentirate i u\u017eivate u raznolikosti koju ovo vo\u0107e nudi. Svaki recept mo\u017ee se prilagoditi va\u0161im preferencijama, bilo da je to kroz promjenu alkoholnih osnova, dodavanje novih okusa ili stvaranje bezalkoholnih varijanti. Ne zaboravite na prezentaciju – pravi koktel nije samo o ukusu, ve\u0107 i o vizualnom dojmu koji ostavlja.<\/p>\n\n\n\n
U\u017eivajte u mije\u0161anju, degustaciji i dijeljenju ovih divnih breskvastih koktela sa svojim prijateljima i obitelji. Ne samo da \u0107e osvje\u017eiti va\u0161e ljetne ve\u010deri, ve\u0107 \u0107e svaki gutljaj biti poput malog slavlja okusa i boja. Cheers!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"
Kad pomislimo na ljetne u\u017eitke, te\u0161ko je zanemariti so\u010dne i aromati\u010dne breskve koje svojim slatkim okusom osvajaju nepca. A kada se ova rasko\u0161na vo\u0107ka spoji s umije\u0107em miksologije, nastaju kokteli koji ne samo da osvje\u017eavaju, ve\u0107 i odu\u0161evljavaju svojom kompleksno\u0161\u0107u i elegancijom. U ovom \u010dlanku, otkrivamo vam kako spojiti breskve s razli\u010ditim vrstama alkohola i […]<\/p>\n","protected":false},"author":9,"featured_media":4591,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"rank_math_lock_modified_date":false,"footnotes":""},"categories":[37],"tags":[],"class_list":{"0":"post-4590","1":"post","2":"type-post","3":"status-publish","4":"format-standard","5":"has-post-thumbnail","7":"category-hrana-i-pice"},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4590"}],"collection":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/users\/9"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4590"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4590\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":4597,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4590\/revisions\/4597"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4591"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4590"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4590"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=4590"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}