osobine<\/a> vrlo ga je lako pomije\u0161ati s drugim hranjivim sastojcima, kao \u0161to su avokado ili jagode.<\/p>\n\n\n\nMajoneza<\/strong> \u2013 Majoneza je jako dobra namirnica za kosu koja \u0107e kosi dati vlage i dovoljno hranjivih tvari. Dobra je u kombinaciji s jagodama.<\/p>\n\n\n\nJaja<\/strong> \u2013 Jaja su odli\u010dna namirnica koja pru\u017ea proteine i hranjive tvari o\u0161te\u0107enoj kosi, a u kombinaciji s jabu\u010dnim octom isprat \u0107e se nakupljeni vi\u0161ak masno\u0107a.<\/p>\n\n\n\nSoda bikarbona \u2013 <\/strong>Soda je odli\u010dna za uklanjanje ne\u010disto\u0107a iz kose i vlasi\u0161ta, a u kombinaciji s jogurtom je gotovo idili\u010dno rje\u0161enje za va\u0161u kosu.<\/p>\n\n\n\nPivo <\/strong>\u2013 Pivo \u0107e doslovce vratiti \u017eivot u va\u0161u kosu! Fermentirano i bogato hranjivim tvarima pivo je pravi regenerator za umornu i suhu kosu. Razlog tome su kvasac i vitamin B kojima je pivo bogato. <\/p>\n\n\n\nKokosovo ulje<\/strong> \u2013 Laurinska kiselina koja se nalazi u kokosovom ulju je vrlo djelotvorna i omogu\u0107uje ulju da se dobro upije u vlasi. Ovo je ulje osobito dobro za oporavak kose koja se puno izla\u017ee kemikalijama (boje za kosu) ili suncu. Kokosovo ulje se koristi vrlo jednostavno: masa\u017eom nanijeti dvije \u017elice ulja na kosu i ostaviti na kosi desetak minuta nakon \u010dega isprati. Nakon toga treba kosu oprati na klasi\u010dan na\u010din.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"Lijepa i sjajna kosa san je svake \u017eene, a pravljenje sve\u010dane frizure, kao i svakodnevno stiliziranje kose nekima od njih je vrlo bitno. No, vremenski uvjeti, kvaliteta vode, tretiranje kose kemikalijama i toplinskim ure\u0111ajima mo\u017ee o\u0161tetiti kosu i u\u010diniti je be\u017eivotnom i suhom. Ovdje u pomo\u0107 mogu prisko\u010diti prirodne maske za kosu koje sami mo\u017eete […]<\/p>\n","protected":false},"author":2,"featured_media":515,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"rank_math_lock_modified_date":false,"footnotes":""},"categories":[33],"tags":[],"class_list":{"0":"post-514","1":"post","2":"type-post","3":"status-publish","4":"format-standard","5":"has-post-thumbnail","7":"category-ljepota"},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/514"}],"collection":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/users\/2"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=514"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/514\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1289,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/514\/revisions\/1289"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media\/515"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=514"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=514"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/mojblog.hr\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=514"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}