Internetski trikovi koji će vam olakšati život

Foto: Pixabay

Danas gotovo da ne postoji kućanstvo i osoba koja nema pristup Internetu. Mogućnosti koje on nudi zaista  su ogromne pa je sukladno tome i vrijeme koje provodimo surfajući znatno veće nego što je to bilo prijašnjih godina. On uvelike može olakšati život jer nudi odgovore na mnoga pitanja i na njemu je dostupno znanje o gotovo bilo čemu za one koji su dovoljno strpljivi potražiti ga. Međutim, ponekad se ne snalazimo dovoljno dobro koristeći Internet i voljeli bi da postoje jednostavniji načini za obaviti nešto online. Tu u igru dolaze neki od internetskih trikova koje vam želimo predstaviti, a za njih možda dosad niste znali. Ako je to slučaj, mogli bi vam olakšati neke stvari u budućnosti. 

Google pretraživanje

Internet često koriste učenici, studenti i oni kojima treba pomoć oko posla. Ponekad traže definiciju nekog pojma, upute za neki određeni uređaj ili još bezbroj drugih stvari. U takvim je situacijama iznimno frustrirajuće provesti neko duže vrijeme na Google pretraživaču, a pritom bezuspješno tražiti ono što nas zanima. U takvim situacijama možda bi poslužiti mogao jedan od trikova kod pretraživanja za koji se koriste navodnici. Naime, ako riječ ili pojam koji pretražujete stavite između navodnika, Google će prilikom pretrage tražiti točno ono što se nalazi među navodnicima. To bi uveliko moglo pomoći u pretraživanju i smanjiti vrijeme tog čina. 

Gledanje sporta

Mnogi ljudi uživaju u raznim sportovima, ali jednostavno na televiziji ne mogu pronaći sve što žele gledati. Često u takvim situacijama putem Interneta traže prijenose uživo od kojih neki znaju biti problematični jer u suštini nisu legalni. Jedan od jednostavnijih trikova je odabrati neku od kladionica. Prateći upute koje se mogu naći na stranicama kao stavidoma.com, možete u samo par minuta uplatiti minimalni iznos na kladionicu kao što je, primjerice, PSK, Supersport ili Bet at Home mobile i on će vam omogućiti da gledate velik broj sportskih prijenosa putem kladionice. Minimalni iznosi za uplatu na kladionicu su oko 1 eura, a oni će mirno stajati na vašem računu dok vi gledate sportske prijenose. 

VPN

Sigurno vam se barem jednom desilo da pokušavate pristupiti nekoj stranici ili gledati video na YouTubeu, a onda dobijete obavijest kako sadržaj nije dostupan u vašoj zemlji. Ovdje u pomoć može priskočiti VPN. Riječ je o aplikaciji koja vaše računalo povezuje s nekim od servera diljem svijeta kako bi izgledalo da zapravo koristite Internet iz neke druge zemlje. VPN se tako može koristiti i u slučajevima opisanim u prethodnom triku gdje osoba pokušava gledati neki sportski događaj ili pristupiti kladionici kao spomenuta bet at home mobile koja je dostupna posjetiteljima samo određenih zemalja. Odaberite zemlju za koju je sadržaj koji želite omogućen i nećete imati problema s pristupanjem istom.

Privremena e-mail adresa

Prilikom registracije na gotovo bilo koju stranicu na Internetu trebat će vam e-mail adresa. Međutim, ako iz nekog razloga na jednoj stranici želite izraditi više računa, moguće je da će vam ponestati raspoloživih e-mail adresa. U takvim situacijama mogu poslužiti stranice s privremenim e-mail adresama. One svojim korisnicima generiraju nasumične e-mail adrese koje se mogu koristiti prilikom registracije na druge stranice. No, treba biti oprezan jer će ponekad biti nemoguće vratiti svoj račun ako izgubite lozinku i slično jer e-mail adresa će prestati postojati nakon nekog vremena.