Ovo su najpopularnije igrice u 2021. godini

Ako vam se čini da sve su ove pandemijske godine maćehe mnogim djelatnostima, sjetite se samo industrije videoigara i razvedrite se. Pandemija im ne može ništa, osim možda povećati popularnost i posljedičnu zaradu. Prošla godina je posvjedočila da su najpopularnije igrice po prodavanosti bile Call of Duty, FIFA 21, GTA 5, Animal Crossing, The Last of Us Part 2 i Assassin’s Creed Valhalla

Ova godina je, pak, najavila pravu poplavu popularnih naslova za iščekivanje, no mnogi od njih nisu ni blizu. Bez obzira na to što je još rano za procjene, pogledajmo što je dobro izašlo u ovom sušnom razdoblju iščekivanja raznih razvikanih imena. Za sada su najpopularnije igrice 2021. sljedeće:

HITMAN 3

Prvo pa muško. I još k tome ćelavo. I s barkodom. Ekipa iz IO Interactivea je bila milostiva pa je iščekivana trojka agenta 47 već od kraja siječnja na tržištu, na sreću svih fanova. Ako ste jedan od njih mora da ste već zaigrali i sve vam je poznato vezano uz čak šest novih lokacija. Dakako, novi nastavak poštuje i tradiciju prijašnje dvije igre. I ne, nećemo vam otkrivati vezano uz točno što ako još niste vidjeli.

VALHEIM

Apsolutni hit koji je već dosađivao rekordima na Steamu, a godina još nije bila pošteno ni počela. Tajna popularnosti ove vikinške igre preživljavanja je, pored kvalitete, vjerojatno u fleksibilnosti načina igranja, blagosti u “kažnjavanju” igrača te zanimljivoj strukturiranosti igre. Ne treba zaboraviti ni pristupačnu cijenu. Sve to je bio dobitni recept ovog indie naslova za slavu koja je došla gotovo preko noći.

LOOP HERO 

Dostupna na Linuxu, Macu i Windows PC-u, Loop Hero je najčudnija igra ikad. I to ne zbog 2D retro grafike s neobičnim elementima. To je samo nostalgična estetika. Ono neobično je što se sve svodi na ekspediciju u petlji ovog indie naslova. Naime, u ovoj strategiji nemate izravnu kontrolu nad protagonistom, već okolišem i spremnošću. Nešto kao roditeljstvo. Uglavnom, ovaj naslov se prometnuo u prodavanije na Steamu i iznenadio. Možda iznenadi i vas.

POPULARNE IGRICE GOOGLE DOODLEA

Presjecimo na trenutak listu nečim atipičnim. Kad nemate vremena za konvencionalne videoigre, a ipak želite ošamariti dosadu u tijeku dana, nema boljeg načina od toga da isprobate popularne igre Google Doodlea. Tijekom godina je Google lansirao impresivan broj ovih mini igrica, a odnedavno možemo pogledati i kako je izgledala evolucija tog zanimljivog mikrosvijeta.

PERSONA 5 STRIKERS

Priča se kako se najbolje iskustvo ovog nastavka jamči uz poznavanje prethodnika. Nije nužno, jer ima iscrpan uvodni segment, ali toplo se preporučuje, jer igra i likovi tako brže prirastu srcu, čak i ako niste najveći musou fan. Uz sav “fantomski lopovluk”, tu je i prepoznatljiva vizualna raskoš stilizacije i dobro je što se taj dio nije pokušavao “poboljšati”, jer je već ionako dobar. Bili vi obožavatelj anime estetike ili ne, vrijedi pokušati s ovim naslovom.

MONSTER HUNTER RISE

Lov na čudovišta nikad nije bio raznolikiji i pristupačniji, ovaj dio serijala to definitivno potvrđuje. Kada su čudovišta još k tome ovako zanimljivo dizajnirana kao u ovoj Nintendo Switch ekskluzivi (zasad), užitak je samo veći. Jedino što ih nema puno više novih kao prije, no zato ima jedan novi mode koji ćete ipak morati sami otkriti.