Što sve možete izrađivati doma pomoću printera

Foto: Pixabay

Imati printer ne samo da može biti jako korisno, već može biti i vrlo zabavno. Osim printanja nekih službenih dokumenata i izjava, njime se na papir mogu staviti i različite jedinstvene kreacije. Ako niste sigurni na što mislimo, pokušat ćemo vam navesti nekoliko jednostavnih, ali vrlo zabavnih stvari i radova uz koje možete postati sam svoj majstor i isprintati ih kako bi služili za zabavu ili bili od neke koristi.

Dječje igre

Ako se prisjetimo djetinjstva u kojem smo igrali razne igre kada još nije bilo računala, konzola i svega u čemu mladi uživaju danas, puno se društvenih igara igralo na papirima ili kartonima na kojima su bili ilustrirani različiti sadržaji. Uz nešto jednostavno kao printanje, sada se ta sjećanja mogu oživjeti, a one najmlađe možemo naučiti igrama u kojima smo i mi sami uživali. Štoviše, igre ne moraju biti namijenjene najmlađima, već u njima mogu uživati svi, bez obzira na godine.

Stikeri i naljepnice

Printeri su i više nego sposobni printati na različitim tipovima papira, a jedan od njih je i papir s naljepnicama koje samo čekaju da se na njih stavi nešto šareno i zabavno. Sve što je potrebno jest pobrinuti se da imate dovoljno boje za printer i avantura može početi. Također, naljepnice mogu biti sjajna solucija za organiziranje stvari u kući, kao primjerice u kuhinji kada želimo označiti što se nalazi u kojoj staklenci ili posudi.

Radovi

Mnogi ljudi vole umjetnine i rado će ukrasiti svoj dom nekima od njih. Uz kvalitetan printer to je moguće vrlo brzo i jednostavno. Također, osobe koje uživaju u fotografiranju mogu isto tako oživjeti i svoje fotografije kako bi svima pokazali koliko su talentirani i kako bi na jedan nedigitalni način ovjekovječili svoje kreacije i radove.

Posjetnice

Ako posjedujete bilo kakav oblik poslovanja ili jednostavno želite izgledati ozbiljno, uvijek možete isprintati posjetnice sa  svojim kontakt podacima u slučaju da ikada dođete u situaciju kada ih nekome morate brzo ostaviti. Moderni printeri čak i nude način rada u kojem će printati isključivo posjetnice i on može biti vrlo koristan.

Kalendari

Još jedan vrlo zabavan način za korištenje printera je kreiranje zabavnih i personaliziranih kalendara na koje možete  staviti bilo kakvu tematiku koja vam odgovara. Na Internetu danas postoji velik broj različitih uputa i besplatnih dizajna kalendara, a na vama je samo odabrati neki koji vam se sviđa ili pak uložiti nešto truda te kreirati svoj jedinstveni kalendar. Bilo kako bilo, nebo je granica kada je riječ o idejama i to je ono najprivlačnije.

Tablice

Printati se može i različite tablice, a jedna od najkorisnijih koja nam pada na pamet su različiti oblici rasporeda. Bilo da se radi o rasporedu za školske predmete ili pak rasporedu dužnosti i poslova koje morate obaviti, uvijek je korisno imati ga pri ruci kako ne bi nešto možda zaboravili. 

Čestitke

Gotovo svakodnevno postoji razlog za nekome čestitati na nečemu. Zašto onda to ne bi napravili na jedan kreativni i jedinstveni način tako da dizajnirate čestitku te je nakon printanja i uručite nekome i pokažete kako ste za njih kreirali nešto osobno i intimno.