Svečane frizure: 10 najboljih frizura za posebne prilike

Foto: Pixabay

Najvažniji događaji u našim životima često su obilježeni svečanom odjećom i uljepšavanjem kojim se naglašava ta važnost. To su prigode u kojima želimo zasjati, bez obzira je li riječ o maturalnoj večeri, vjenčanju, ili promociji. Naši uspjesi u svim sferama života su nam toliko bitni da želimo pokazati koliko nam znače i želimo izgledati najbolje što možemo u tom trenutku. Većina žena te posebne prilike doživljava emocionalnije i intenzivnije pa je njihova briga o vlastitom izgledu i dojmu kojeg će ostaviti na ostale sudionike svečanosti kudikamo veća nego kod muškaraca. Jedna od najvažnijih značajki njihova izgleda svakako su svečane frizure.

Osim svečanih haljina, cipela, nakita i ostalih modnih dodataka ženama je upravo kosa jedan od najjačih aduta koji može istaknuti njihovu ženstvenost.

Svečane frizure nadopunjuju svaku odjevnu kombinaciju te daju poseban šarm i ljepotu njenim vlasnicama. Tijekom vremena, trendovi su se mijenjali tako da su svečane frizure 2021. godine možda bile nepopularne u nekim prijašnjim vremenima. Što se tiče svečanih frizura, danas se sa sigurnošću može reći da su najljepše svečane frizure one koje izgledaju prirodno i opušteno, pretvarajući djevojke i žene u neodoljive vilinske figure.

U nastavku pogledajte moj izbor deset najljepših svečanih frizura koje pristaju gotovo svakoj ženi.

TOP 10 NAJELEGANTNIJIH SVEČANIH FRIZURA

Svečane frizure
Foto: Pixabay

1. ELEGANTNE KOVRČE

Riječ je o vrlo jednostavnoj frizuri koja se može uklopiti u svaki svečani događaj jer odgovara svakoj odjevnoj kombinaciji, bez obzira je li riječ o svečanoj haljini ili elegantnom ženskom odijelu.

Ovo je jedna od najpopularnijih frizura poznatih holivudskih zvijezda, pjevačica, manekenki i ostalih jer je jednostavna, a istovremeno snažno naglašava ženstvenost i nježnost ženskog spola.

Ova se frizura koristi kod duge i srednje duge kose, a vrlo jednostavno ju je napraviti kod kuće, pomoću figara. Treba podijeliti kosu na nekoliko dijelova, a svakog od njih je potrebno nakovrčati. Kovrče je potrebno i nalakirati kako bi se dodatno učvrstile, a nakon toga razdvojiti prstima kako bi izgledale što prirodnije i prozračnije.

2. NISKA PUNĐA

Niska punđa je prikladna za sve duljine kose, osim kod osoba koje vole izrazito kratke frizure. Ona je odlično rješenje za toplije mjesece jer nije previše čvrsta pa joj ne smeta vlaga, a pomaže u rashlađivanju jer oslobađa gornji dio tijela od tereta kose.

Prije slaganja punđe odlično je malo nakovrčati kosu kako bi izgledala što živahnija. Zatim treba zavezati niski rep na zatiljku i okrenuti ga prema unutra tako da prođe kroz otvor koji ste napravili iznad gumice za kosu.

Nakon toga morate samo zavezati kraj repa manjom i neprimjetnom gumicom te ga ponovno treba zataknuti na isto mjesto. Nemojte ga provući do kraja već taj volumen kose iskoristite za stvaranje punđe. Učvrstite je ukosnicama i lakom i uživajte u njoj čitavu noć.

3. PLETENICA NA RASPUŠTENOJ KOSI

Evo još jedne prekrasne frizure koja izgleda vrlo prirodno, a može se ubrojati i u svečane frizure. Namijenjena je srednje dugoj i dugoj kosi jer je bitno da ima dovoljno dužine za izradu pletenica.

Kosa za ovu frizuru mora biti blago nakovrčana, a poantu frizuri daje riblja ili obična pletenica koju je potrebno isplesti sa svake strane i učvrstiti ukosnicama. Pletenice treba raširiti i spojiti na stražnjoj strani glave, a kosa iznad tog mjesta mora biti blago natapirana i podignuta u krunu.

Dobro osigurane pletenice tada treba otplesti jer će to dati traženi „vilinski“ izgled.

4. SVEČANI REP

Iako se čini prejednostavnom frizurom za svečane prigode, konjski rep je često potpuno suprotan ovom mišljenju. Osobito ako je riječ o repu blago kovrčavih valova.

Nakovrčajte kosu u lagane valove. Razdijelite prednji dio kose od stražnje strane i svežite rep. Natapirajte krunu da dobijete na volumenu. Nakon toga prednje uvojke kose dodajte na vaš rep na način da ih pričvrstite ukosnicama.

5. PLETENICA U KOSI

Ovo je favorit frizura mnogih mladenki s dugom kosom. Govorimo o svim vrstama pletenica koje stvaraju vilinski izgled, osobito ako je vjenčanica u tom stilu.

Možete napraviti vodoravnu pletenicu kroz kosu i blago je raspustiti; napraviti vijenac pletenicu ili riblju kost; kao posljednji štih dodajte ukrase dužinom kose. Osobito popularna pletenica je sirena pletenica koja je bogata i ukrašena cvijećem te izuzetno romantična.

6. KOSA PREBAČENA NA STRANU

Ovakve svečane frizure očaravaju svojim jednostavnim efektom, a idealne su za žene koje imaju tanju kosu jer se stvara dojam bujnosti.

Jednostavno nakovrčajte kosu i prebacite je na jednu stranu tako da se spušta niz jedno rame. Pola kose morate pričvrstiti lijepom ukosnicom na pozadini glave, a ostatak valova mora padati preko ramena. Kopča s biserima ili dijamantima je odličan ukras za ovu frizuru.

7. RASPUŠTENA KOSA U VELIKIM VALOVIMA

svečane frizure
Foto: Pixabay

Žene jako duge kose svoje svečane frizure mogu napraviti i u stilu holivudskih diva. Ovo je frizura običnih raspuštenih valova i s razdjeljkom sa strane, a najvažniji dio frizure je da onaj bogatiji dio kose lijepo pada uz lice, dok se drugi, manji, koji se nalazi na manjoj strani razdjeljka stavlja iza uha.

Ova je frizura odlična i za velike naušnice koji će ju podignuti na još viši nivo.

8. VISOKA PUNĐA

Iako vam se možda učinilo da je ova vrsta frizure izašla iz mode odmah ću vas razuvjeriti jer ovo je jedna od najosnovnijih i najviše nošenih frizura u povijesti. Mnoge žene je jednostavno obožavaju jer je vrlo efektna i dugotrajna, a omogućuje nošenje svih odjevnih kombinacija, od haljina do hlača.

Jackie O i Audrey Hepburn su je proslavile i ako je dobro uskladite s odjećom i vi možete odlično nositi ovaj klasik. Posebno atraktivni dodatak, koji se više koristi u posljednje vrijeme, jest vezanje trake oko punđe, baš kao što su to nosile ove poznate dame. Dodajte bisere oko vrata i postat ćete diva.

9. KRATKA KOVRČAVA KOSA

svečane frizure
Foto: Pixabay

Imate kraću kosu i mislite da svečane frizure nisu za vas? Varate se! Postoji nekoliko odličnih rješenja za kratku kosu, a jedno od njih je i kovrčanje. Neukrotive i razbarušene kovrče idealna su frizura za žene s tankom kosom, a posebno atraktivno će izgledati ako se na kosi nalaze i pramenovi koji će pomoći stvarati razigranu atmosferu.

10. NISKA PUNĐA NA STRANU

Punđa je elegantno rješenje za skoro sve prilike. Mnoge žene misle da djeluje pomalo strogo, ali na vama je da izaberete koliko zategnutu kosu želite imati. Popularne su i glatke i razbarušene punđe na stranu uz koje se može nositi divan nakit.

Iskušajte jednom ovo elegantno rješenje i otkrijte je li baš ova niska punđa na stranu pun pogodak za isticanje vaše ljepote.