Kratke frizure – 6 primjera modernih kratkih frizura

Foto: Pixabay

Svi znamo da dobra frizura može izuzetno promijeniti nečiji izgled. Kosa je jedna od prvih stvari koju primijetimo na drugima, prvenstveno zato što je kod svakoga različita. Ljudski mozak voli pamtiti boje, stoga ćemo često tražiti identifikatore kao boju očiju i boju kose, a s njom u paru dolaze i frizure koje mogu zaista biti različite. One o kojima ćemo mi govoriti su kratke frizure.

Njegovana, uredna kosa pomaže nam da se bolje prezentiramo, da izgledamo profesionalno i da uživamo bolje životne prilike jer nas ljudi percipiraju kao uspješnije kandidate. Morate priznati da ste i sami vjerojatno ponekad osudili drugu osobu na temelju njene neuredne kose, a čak i ako niste mislili ništa loše, vjerojatno ste pretpostavili da je ta osoba neuredna.

Kratke frizure postale su posebno popularne u zadnje vrijeme jer se razbijaju norme koje su dosad vladale društvom. Osim muškaraca, kratke frizure počele su nositi i žene. Ako ste u strahu isprobati neke nove frizure i niste sigurni bi li iste pristajale baš vama, vrijeme je da se oslobodite ovih pretpostavki i da naučite kako je to imati frizuru koja pristaje baš vašem licu. Kratke frizure često izgledaju dobro na ženama, ne dajte da vam netko kaže drugačije.

kratke frizure
Foto: Pixabay

Zašto biste trebali izabrati kratke frizure?

Lakše održavanje

Kratka kosa održava se lakše nego duga kosa iz nekoliko razloga – kraća je, manje se petlja i definitivno vam može uštedjeti neke novce jer ćete koristiti manje proizvoda za kosu, kako količinski, tako i brojčano.

Kratka kosa može biti i praktičnija za stajling, upravo zbog toga što je kratka pa će kovrčanje ili peglanje biti znatno brži proces. Ako ste netko tko je jako često u pokretu, kratka kosa bi mogla biti odličan izbor.

Trendy izgled

Kratke frizure definitivno su opcija s kojom se može daleko više igrati i može se personalizirati puno više nego duge. Količina opcija koje imate kod šišanja puno je veća, a možete kombinirati kraće i dulje dijelove, šiške i zaliske te čak možete unijeti i neke “obrijane” dijelove za malo više rock dojma.

Nemojte misliti da kratke frizure moraju izgledati staromodno jer to nikako nije istina. Pogotovo kada se ofarba ili kada se naprave pramenovi, kosa može izgledati vrlo trendy i definitivno pripada 21. stoljeću. Neke vrste pramenova kao što su, primjerice, balayage pramenovi sjajno pristaju osobama s nešto kraćom kosom.

Zabavniji odlasci frizeru

Čak i nakon šišanja, kratka kosa ima puno stilističkih opcija. Dugu kosu često možete nositi sa samo dvije vrste razdjeljka, dok kratku kosu možete prebacivati na mnogo načina. Između ostalog, možete ju i prikvačiti, vezati, plesti i umetati dodatke. Nije duga kosa jedina s kojom se možete zabavljati! Često ćete vidjeti i kako se koristi kreda u boji kao stilistička opcija za kratke frizure, s obzirom na to da za dugu kosu definitivno nije ekonomična opcija.

S dugom kosom obično se rade manje izmjene, a većina se svodi na skraćivanje dužine ili nešto slično. Kraća kosa može se puno više personalizirati i često će vaši odlasci frizeru biti puno zanimljiviji i puno dinamičniji. Svaki put kad se pojavite na vratima svog omiljenog frizerskog salona, vaša će frizerka shvatiti vaš dolazak kao novu avanturu.

Koji su neki dobri primjeri kratke frizure?

Pixie kratke frizure

Pixie frizura s undercutom – Ako vam ove riječi ništa ne znače, ne brinite – opisat ćemo situaciju. Pixie cut je šišanje na duljinu koja je kraća iza, a naprijed seže i do ispod uha. Radi se o razbarušenoj frizuri koja je jednostavna za održavanje, a radi se slojevito. Ako dodate pramenove i odlučite napraviti undercut (dio kod potiljka napraviti dosta kraće), izgledat ćete više trendy i vaša kosa bit će puna volumena.

Pixie frizura s kratkim šiškama – Kao i u prošlom primjeru, ošišat ćete se na kratku duljinu koja je ponešto dulja naprijed, a dodatak će vam biti kratke šiške koje su zapravo samo tu da pokriju vaš hairline. One ne dosežu ni do pola čela pa moramo priznati da će ova frizura definitivno pristajati isključivo onima koji imaju usko i duguljasto lice.

Bob frizure

Kratke frizure - bob frizura
Foto: Pixabay

Kratki bob u slojevima – Bob je ponešto dulji od pixie cut-a te seže do brade. Iza može biti ponešto kraći, a poanta je da se reže u slojevima kako bi vaša kosa imala više volumena. Ako želite dodatno začiniti ovaj izgled, možete napraviti ili balayage ili neku vrstu pramenova. Definitivno ćete uživati u svakodnevnom stiliziranju na razne načine. Ova je frizura idealna za žene s ravnom kosom.

Valoviti bob bez slojeva – Ako tražite nešto što će biti vrlo trendy među mladima, ova frizura je definitivno najbolji izbor. Bob seže do ispod brade, ali se mora ošišati nešto dulje kako bi suh uokvirio vaše lice na idealne načine. Ako imate valove u kosi, ili ste spremni često ih rekreirati, najbolje ćete osjetiti kako je to imati frizuru s kojom se slažu moderne influencerice.

Bob iz 80-ih – Ove bob frizure često se ponovno vraćaju te se radi o vrlo jednostavnoj vrsti šišanja. Dakle, kosa seže do ispod brade, ali je fenirana tako da imate razdjeljak sa strane ili pak prebačen veliki dio kose s jedne strane na drugu. Ako se fenirate u zrak, primijetit ćete dodatan volumen. Ova frizura najbolje izgleda na plavušama ili brinetama koje imaju balayage.

Platinasti bob u slojevima – Ako imate platinasto pobojanu kosu, morate isprobati neuredan izgled koji pruža bob u slojevima. Ako ošišate kosu u mnogo slojeva, vidjet ćete kako je lako razbarušiti ju i izgledati kao da nemate nijednu brigu u svijetu. Ako kombinirate ovo s “razbarušenim curtain šiškama” sa strane, dobit ćete pravu supermodel frizuru.

Zaključak

kratke frizure
Foto: Pixabay

Kratke frizure definitivno mogu biti trendy. Uz dobrog frizera i pravilno održavanje, nešto šampona za suho pranje i laka za kosu, svaki dan možete izgledati kao da ste utrošili sate na svoju frizuru, a ona je zapravo samo jako dobro ošišana. Ako ste zainteresirani za ove frizure, definitivno vam sugeriramo da razgovarate sa svojim frizerom o svojem obliku lica i stil.

Najbolje frizure upravo su one koje beskompromisno pašu uz vaš stil i sve što radite sami. Takva frizura služit će vas, a ne vi nju, te ćete zasigurno dobivati brojne pohvale iz dana u dan.