Kako izraditi čestitke za krštenje: 28 savršenih primjera

Čestitke za krštenje
Foto: Pixabay

Krštenje djeteta dragocjeni je trenutak i uspomena roditeljima djeteta, njegovim krsnim kumovima i samom djetetu. Svjedočenje na ceremoniji krštenja znači da ste pozvani kao važna osoba u životu djeteta da sudjelujete u vjerskom putovanju na koje se upućuje krštena osoba. S obzirom na to da je krštenje važan čin i predstavlja ulaz djeteta u duhovno bogati vjerski život, savršeni način za pokazati koliko ste sretni zbog ovog blagoslova u njihovoj obitelji je slanje čestitke za krštenje.

Ako je krštena osoba dijete ova će čestitka za krštenje imati još dublje i veće značenje jer će je roditelji sačuvati i kasnije darovati djetetu koje će otkriti koliko vama znači biti dio njegovog života, od rođenja pa zauvijek. 

Čestitke za krštenje - krštenje djeteta
Foto: Pixabay

Kako se mogu napraviti najljepše čestitke za krštenje djeteta?

Izrada najljepše, ali moderne čestitke za krštenje nije zahtjevna, i samo nekoliko detalja može ju učiniti jedinstvenim darom. Želite li da vaša čestitka bude posebna dovoljno je samo napisati je s ljubavlju i omotati predivnom mašnom koja će čestitki dati slavljenički karakter. Slično se može primijeniti i na izradu čestitke za Svetu Potvrdu.

Potrudite se biti slavljenički raspoloženi te ispišite poruku pohvale za ovaj važan događaj, isporučite svoje dobre želje i podijelite svoju životnu mudrost u nekoliko toplih riječi. Dodatno se potrudite dati slavljenički ton pisanjem zlatnim ili srebrnim pisaćim priborom. Također, postoje i lijepo napisani citati za krštenje koje možete iskoristiti i uz pomoć kojih će vaša čestitka za krštenje dobiti poseban štih.

Primjeri najboljih čestitki za krštenje djeteta

Imajte na umu da ako idete na krštenje, čestitke moraju biti nešto što ćete ponijeti sa sobom. Ako nemate previše inspiracije i ne znate što u nju upisati, sljedeći primjeri mogli bi vam pomoći.

Čestitamo vam na ovom posebnom danu – neka vam donese ljubav, radost i blagoslov. 
Želimo vama i vašem malom anđelu mnogo Božje milosti. Primite iskrene čestitke povodom krštenja i pamtite ovaj važan dan kao jednu od najljepših uspomena. 
Danas primaš sveti sakrament krštenja i krećeš na put vjere. Ne skreći s njega jer ćeš jedino u njemu naći dovoljno snage, mira i ljubavi za cijeli život.
Drago moje kumče, nikad se nismo osjećali tako ponosno i blagoslovljeno kao kad smo izabrani za tvoje krsne kumove. Dajemo ti obećanje da ćemo ti pomoći da slijediš Kristov put cijeli svoj život i bit ćemo uz tebe kroz sve važne trenutke. Neka ti svaki dan bude ispunjen blagoslovom.
Neka te sreća prati i u život vjeru vrati jer samo te vjera može učiniti sretnim. Neki će putevi biti laki, neki će biti teški, ali uz Božji blagoslov uvijek ćeš pronaći pravi smjer. 
Krštenje vašeg malog anđela neka prođe u ozračju nježnosti, sreće i veselja. Neka ga blagoslovi dragi Bog i neka ga čuva kroz život.
Na današnji dan postaješ dijete božje. Ostani uvijek u njegovoj blizini i živi život kroz ljubav i vjeru. 
Primite naše iskrene čestitke povodom ovog predivnog vjerskog puta na kojeg je krenulo vaše divno dijete. Budite sretni sa znanjem da će ga Bog uvijek pratiti na njegovom putu i čuvati ga kroz život. Sretno krštenje vašem anđelu!
Neka Bog bude svjetlo koje te vodi i koje će ti pomoći da postaneš mudra osoba koja će unijeti mnogo svjetlosti u tuđe živote. Bog te blagoslovio.
Današnji dan je prvi dan novog života za tebe. Kreni na svoje duhovno putovanje i koračaj stazom Gospodina. Mir i radost ući će u tvoj život i donijeti ti mnogo novih blagoslova.
Drago dijete, neka te milost Božja prati cijeli tvoj život. Od srca ti čestitamo na primanju ovog svetog sakramenta.
Najljepše čestitke za ovo divno putovanje vjere na koje ćeš krenuti. Nikad ne zaboravi da nisi sam i da će Bog uvijek biti uz tebe. Sretno krštenje!
Od danas si dijete Božje! Neka Gospodin zapovjedi svim svojim anđelima da te vode i čuvaju na tvom životnom putu. Sretno krštenje!
Najljepše želje maloj bebici na njenom duhovnom putovanju. Neka uvijek slijedi Kristov put i bude okružena njegovom svjetlosti. Čestitamo obitelji ovaj svečani događaj!
Maleni anđele, neka te Bog prati na tvom životnom putu. Koračaj hrabro putevima vjere i nosi u srcu Božji blagoslov. Sretno krštenje!
Drago kumče, iako još nisi svjestan važnosti današnjeg dana za cijeli tvoj život znaj da ćemo uvijek biti uz tebe. Jednoga dana shvatit ćeš da koračamo istim Kristovim stazama i da je naš put protkan ljubavi i mirom. Sve najbolje ti žele tvoji kumovi.
Jednom davno vidjeh dijete kako poseže za zvijezdama. Podignuo sam ga u nebo da im bude bliže. Nebo je zagrlilo dijete i u njega unijelo Božju ljubav. Sretno krštenje i čestitke od kumova.
Drago dijete, mirno hodaj prostranstvima života jer od sada je sam Bog svjetlo na tvom putu i nikad nećeš biti sam. Sretno krštenje!
Neka Bog blagoslovi tvoj život posebnim blagoslovom i neka ti današnji dan ispuni posebnom ljubavi. Čestitke na krštenju!
Tebi i tvojoj obitelji želimo puno Božjeg blagoslova za tvoje krštenje. Neka ti ovaj sveti sakrament donese spokoj i pruži zaštitu za cijeli život. Vole te kumovi.
Čestitamo na krštenju vašeg mališana i sretni smo jer znamo da će svaki dan rasti u mudrosti i snazi, okružen ljubavlju roditelja i Oca.  
Od danas si dijete Božje. Ostani uvijek u njegovoj blizini i neka te Bog prati i blagoslovi na putu tvog odrastanja. Čestitamo na krštenju.
Dragim roditeljima iskrene čestitke povodom krštenja najvažnije osobe u njihovom zajedničkom životu. Krenite zajedno putem Krista i budite veseli na tom putovanju ljubavi i nade.
Mali čovječe, mirno hodaj prostranstvima života jer sada je Bog svjetlo koje te vodi svuda. Nemoj se bojati učiniti sljedeći korak jer mi smo uz tebe da ti pružimo ruku. Sretno krštenje!
Svatko tko kaže da je bogatstvo sve, nikada nije vidio djetetov osmijeh. To je osmijeh ljubavi koju mu daje dragi Bog primajući ga pod svoje okrilje sakramentom krštenja. Čestitamo!
Krstili smo tebe dijete drago jer si naše malo blago. Od danas nek te sreća prati i uvijek u naše ruke vrati. Bog će nam dati moć da ti uvijek dođemo u pomoć. Sve najbolje od tvojih kumova.
Želimo ti da se nikad ne brineš što će biti sutra i da se sretan budiš baš svakog Božjeg jutra. Čestitamo na krštenju.
Dragi naš mali anđele, danas je tvoj dan i neka bude predivan. Nek bude ispunjen osmijehom i toplinom, veseljem i zagrljajima jer dan krštenja nije običan dan. To je dan kojim postaješ dijete Božje i staješ pod okrilje njegovih anđela čuvara. Osjećamo ponos što smo uz tebe u ovom svečanom trenutku. Nemoj nikada zaboraviti da ćemo uvijek biti tu.

Čestitke za krštenje uspomena su za cijeli život

Krštenje je poseban događaj u životu svake osobe pa je važno da i vi shvatite njegovo duboko značenje. Lijepa čestitka za krštenje će prenijeti najbolje želje krštenoj osobi i pokazati koliko vam je stalo do nje.

Svatko tko sudjeluje na obredu krštenja mora biti ponosan što je dio te ceremonije i što je pozvan da u njoj sudjeluje – pokažite da ste svjesni veličanstvenosti događaja i pružite svoju podršku poklanjanjem predivne čestitke za krštenje.