Čestitke za vjenčanje – kako ih napraviti, savjeti i primjeri

Foto: Unsplash / Katsia Jazwinska

Ah, vjenčanje. Jedan od najljepših događaja u životu romantičnog para. Obred koji predstavlja veliki korak u zajedničku budućnost. Svi volimo vjenčanja i ceremonije koje ga prate, a djelić toga možemo opisati kroz kratke čestitke za vjenčanje.

Vjenčanje je zaista jedan od najljepših obreda kojem možete prisustvovati. Ako ste pozvani na vjenčanje znači da ste bitan dio obitelji ili kruga prijatelja i da mladenci žele da ste uz njih na ovako važan dan. Na vama je da zahvalite na pozivu i čestitate mladencima na njihovom bračnom putu.

Čestitka za vjenčanje prekrasan je i nadasve emocionalan način zahvale mladencima, ali je ujedno i odličan način na koji ćete im prenijeti svoje lijepe želje i pozdrave prigodom ovog sretnog događaja. Učinite to s pažnjom kakvu zaslužuju i potrudite se da vaša čestitka za vjenčanje bude što bolja.

Uložite svoje vrijeme i maštu i pokažite mladencima koliko ih volite i kako ste sretni zbog njih. Možete i sami ukrasiti čestitku ako ste umjetnički tip, a ako niste vješti u slikanju pokažite svoj trud u riječima i napišite im najljepše poruke za vjenčanje. Unesite osjećaje u pisanje, a ako niste sigurni da je dovoljno unikatna slobodno provjerite naše primjere i izaberite onu koja je u vama probudila emocije.

Kako napraviti najljepše čestitke za vjenčanje?

Čestitke za vjenčanje moraju biti izrađene s ljubavlju i moraju zračiti glamurom jer je riječ o prigodi koja slavi jako važan događaj. Iskoristite sve oblike pisaćeg pribora, posebno zlatne, srebrne i sjajne boje; dodajte šljokice, cvijeće i mašne. Zapamtite da je ključ lijepe čestitke elegancija stoga nemojte pretjerati. 

Čestitku možete oslikati i s unutrašnje strane, možete napraviti okvir oko riječi koje ste uputili mladencima, a možete iskoristiti i neku lijepu čipku. Osim toga, možete iskoristiti i motiv vjenčanog prstenja, vjenčanice ili ruke s vjenčanim prstenom. Ako ste zaboravili na kojoj ruci se nosi vjenčani prsten, tradicija u Hrvatskoj nalaže da to bude lijeva ruka koja je bliža srcu.

Za izradu čestitki za vjenčanje samo je nebo granica. Naravno, ukupni dojam će upotpuniti neki lijepi ljubavni citati.

Čestitke za vjenčanje - okvir čestitke
Foto: Pixabay

Primjeri najbolje čestitke za vjenčanje

Ako niste vješti u sastavljanju dirljivih i lijepih tekstova za kratke čestitke za vjenčanje, možda će vam pomoći neki od ovih citata.

Donesite jedno drugome toliko radosti koliko ste donijeli u naše živote i zauvijek čuvajte ovu svetu zajednicu. Neka vas Bog prati na vašem zajedničkom putu i donese blagoslov u vaš dom. Hvala vam što ste nas pozvali da s vama podijelimo ovaj sretni trenutak.
Želimo vam život ispunjen ljubavlju i srećom. Sretno mladenci!
Kao što cvijet raste na suncu i kiši neka i vaša ljubav raste iz dana u dan, bez obzira na sve. Jačajte svoju ljubav i dajte joj mjesta za rast. Sve najbolje vam želimo!
Najljepše želje na vašem zajedničkom putovanju na kojem ćete izgraditi novi dom. Izgradite ga na temeljima ljubavi i poštovanja i izdržat će sve oluje. Čestitamo!
Sad kad ste pronašli ljubav krenite na putovanje koje će vam donijeti mnoštvo predivnih osjećaja i uspomena. Cijenite svaki zajednički trenutak i čuvajte ga duboko u srcu. Sretno!
Hvala vam što ste me pozvali da ovaj svečani dan podijelim s vama. Drago mi je da sam ovdje uz vas i da vas pratim u novi život. Želim vam sreću i uspjeh, a ponajviše blagoslov.
Neka godine koje dolaze budu ispunjene ljubavlju i poštovanjem jer samo tako se mogu prebroditi teški životni trenuci. Budite oslonac jedan drugome i ništa vam ne može stati na putu. 
Neka ljubav koju dijelite danas jača s vremenom i postane stup vaše obitelji. Veselu i radosnu budućnost vam želimo!
Sada kada krećete na put zajedničkog života ostavite sve iza sebe: prošlost neka ostane u prošlosti - budućnost je ono što gradite zajedno. Volite se do posljednjeg daha. Sretno!
Neka vas ljubav i sreća koju danas osjećate prate u sve dane vašeg zajedničkog života. Želimo vam najbolje, danas i zauvijek.
Ljubav je najveći blagoslov. Sad kad ste ju pronašli cijenite ju kao svetinju jer to i zaslužuje. Uživajte jedan u drugome, sad i zauvijek.
Budite sretni, budite zahvalni i volite se do kraja života. Sretno mladenci!
Danas svjedočimo početku vašeg divnog putovanja u novi život. Neka vam more bude mirno i bez valova, a srce puno ljubavi. Volimo vas!
Primite naše najtoplije čestitke i znajte da smo uvijek uz vas. Budite oslonac jedan drugome kao i do sada i neka u vašem domu samo veselje vlada. Sretno!
Vjenčanje je jedinstveni poklon jer ne vjenčaš se s osobom s kojom možeš živjeti već s onom bez koje ne možeš živjeti. Budite dobri jedni drugima i živite život u miru i ljubavi. Sve najbolje u vašem novom životu.
Najljepše želje povodom vašeg vjenčanja i pregršt sreće i radosti u novom zajedničkom životu vam želimo.
Dragi naši mladenci, danas dajete pečat svojoj ljubavi, neka vam ona bude zvijezda vodilja u vašem zajedničkom životu. Sretan vam i blagoslovljen današnji dan!
Neka vas dragi Bog obasja svojom svjetlosti na putu kojim kročite. Uvijek slušajte svoja srca jer ona najbolje znaju. Sve najbolje u vašem zajedničkom životu!
Nađite vremena jedno za drugo, za poljupce i zagrljaje, osmijehe i suze, jer to vas čini jednim bićem i dat će vam snage i u najizazovnijim vremenima. Neka vam se ispune najljepše želje!
Dragi mladenci, želimo da zauvijek zajedno hodate stazama života, ruku pod ruku, zaljubljeni. Uvijek slavite čaroliju svoje ljubavi jer to će donijeti spokoj u vaše živote. 
Neka plamen koji danas gori i vašim srcima postane svjetionik koji će vas voditi kroz zajednički život. Ne postoji oluja koja može ugasiti vaš plamen ljubavi sve dok vaša srca gore jedan za drugoga.
Tajna sreće nije niti primanje niti davanje već je tajna sreće u onome što dijelite. Podijelite sve što imate i imat ćete više nego što ste dobili. Želimo vam puno sreće na vašem novom putu.
Gradite svoj život na bedemu ljubavi i ne dajte potresima da vas poljuljaju. Budite najljepša ljubavna bajka o kojoj ćemo svi pričati. Želim da vam se ostvari sve ono što želite.
Želim da vam svaki budući dan bude savršen kao danas. Neka vam ovaj svečani događaj bude najljepša uspomena i poticaj da se volite još više. Iskrene čestitke povodom vjenčanja.

Za najljepši dan izaberite samo najljepše riječi

Na dan vjenčanja mladenci su jako poneseni emocijama stoga će vaša čestitka biti plodno tlo za stvaranje još lijepih uspomena. Nemojte se ustručavati dok pišete čestitku već pišite iz srca, kao da je riječ o vama. Poželite im svijetlu budućnost kakvu biste i sebi poželjeli, a njima će vaše riječi dati vjetar u krila.

Čestitka za vjenčanje je snažna i moćna poruka koja će mladom paru ostati vječna uspomena pa budite strastveni i za ovaj najljepši dan izaberite samo najljepše riječi.