Čestitke za mirovinu – kako ih napraviti, primjeri i savjeti

Foto: Unsplash / Ivan

Odlazak u mirovinu veseli je događaj ne samo za onoga koji ide u mirovinu već i za njegovu obitelj, prijatelje i kolege s posla. Događa se samo jednom pa je slavljenje odlaska u mirovinu obično vrlo veselo i intenzivno.

Čestitku za mirovinu nije lako sročiti da bude savršena, ali uz našu pomoć uspjet ćete napisati gotovo savršenu čestitku. Potrebno je malo mašte i truda kojeg vaša draga osoba svakako zaslužuje.

Zašto je čestitka za mirovinu jako važan dar?

Osim poklona koji će umirovljenik dobiti od svojih kolega i kolegica jako je važna i čestitka za mirovinu koja za budućeg umirovljenika ima veliko značenje. Osim izraza zahvalnosti na radu i druženju važno je poželjeti sreću u budućim umirovljeničkim danima. Takva će čestitka obradovati svakog novog umirovljenika i mnogo će mu značiti pažnja koju dobiva.

Odlične čestitke za mirovinu su i šaljive čestitke koje unose još malo pozitivnog duha u atmosferu, ali bitno je unijeti i emocije jer je mnogima teško napustiti svoje radno mjesto koje im je bilo kao drugi dom. Zbog toga se na proslavama umirovljenja često javljaju i suze radosnice i suze tuge. 

Pripremite najljepšu čestitku za svog kolegu, partnera ili člana obitelji i otkrijte mu ljepotu vremena koje se nalazi ispred njega.

Primjeri najboljih čestitki za mirovinu

Neka ovaj dan bude za tebe ispunjenje dugo željenog sna. Sretna penzija i nema tenzija.

Dragi kolega, započinje novo poglavlje tvog života. Uživaj u tom razdoblju i čestitke na umirovljenju!

Od danas tu prijatelju vikend traje sedam dana. Uživaj dugo u svojoj zasluženoj mirovini. 

Umirovljeniku je znak da prestaješ raditi za drugog i počinješ živjeti za sebe. Neka ti umirovljenički dani budu ispunjeni i sretni! Čestitke na teško zasluženoj mirovini. 

Došlo je vrijeme da se opustiš i odmoriš i jedna vrata iza sebe zatvoriš. 

Želim ti da duže primaš mirovinu nego što si primio plaću. Sve najboljem povodom mirovine.

Stvarno ćeš nam nedostajati! Nadamo se da ćeš uživati u svakom trenutku svojih umirovljeničkih dana. Najljepše želje i dugo veselje! Zauvijek ćemo biti kolege!

Nedostajat ćeš nam, ali tvoje vrijeme tek dolazi. Želimo ti prekrasnu proslavu mirovine i sretne dane koji slijede iza toga, koje ćeš provoditi sa svojim najdražima radeći stvari koje voliš.

Nedostajat će nam tvoj optimizam i entuzijazam. S tobom nikada nije bilo dosadno bez obzira koliko je posao bio zahtjevan. Hvala ti za sve što si učinio za nas, nadamo se da ćeš uživati u svom slobodnom vremenu. Čestitamo!

Bio si divan kolega i prijatelj, pomagao u nevolji, davao sugestije i rješavao probleme kad mi ostali nismo znali kako. Bila nam je čast i privilegija raditi uz vas. Nikada te nećemo zaboraviti. Sretna mirovina!

Samo ti želim reći jedno ogromno „hvala“. Hvala na slušanju, hvala na savjetima, hvala na podršci i pomoći. Hvala na šali i osmijehu, hvala na suzi i zagrljaju. Uživaj u mirovini jer si je zaslužila i sve si nas pritom zadužila! Čestitke povodom odlaska u mirovinu!

Počni slušati svoje srce…to je najbolji dar koji možeš dobiti kad odeš u mirovinu. Čestitam!

Uživaj u slobodi i beskonačnim vikendima! Nema više žurbe niti rokova, samo jutarnja kava i mnoštvo novih hobija. Sretno!

Posebnoj osobi želim mirovinu ispunjenu samo posebnim stvarima. Uživaj u slobodi!

Rad je stvorio čovjeka, ali ga mirovina pretvara u kralja! Uživaj, zaslužio si!

Nakon napornog rada došlo je vrijeme da se odmara. Uživaj u životu, miru i sreći jer mirovinu nije bilo lako steći. Sretni umirovljenički dani!

Iako je danas teško biti umirovljenik samo se sjeti koliko je teško biti radnik i odmah ćeš se bolje osjećati. Sve najbolje povodom zaslužene mirovine!

Neka ovaj dan bude za tebe ispunjenje dugo željenog sna. Budi sretan jer napokon imaš vremena za sebe. Sretna mirovina!

Mirovina je početak jednog novog i ljepšeg života. Godine zaista nisu važne, važno je da je duh mlad. Želim da u budućim danima doživiš najveću sreću i da ti dani budu prepuni radosti i harmonije. Sretan odlazak u penziju!

Prijatelju moj, dugo si čekao ovaj dan, dugo si čekao da dođe trenutak da se i ti malo odmoriš. Mirovina je vrijeme koje možeš posvetiti sebi i onome što je tebi važno, pa prigrli taj osjećaj i drži ga snažno. Sretna mirovina!

Mirovina je vrijeme mira, ali ti ne miruj već učini sve ono što si htio a nisi imao vremena. Iskoristi vrijeme da narasteš u duhu i otkriješ sve čarolije svijeta. Uživaj u slobodi i neograničenom vremenu!

Poslije višegodišnjeg boja koristit će ti malo spokoja; dosta je bilo teškog rada nek ti dušom mir zavlada. Sretan odlazak u penziju!

Ono što nisi uspio u mladosti nek ti podare cvjetovi starosti, da nema kraja tvojoj radosti i da ne znaš za male slabosti. Sretan odlazak u mirovinu!

Svoje unuke zagrli život dalje hrli, nebo je ipak fer konačno si i ti penzioner. Sretno!

Da penziju dugo primaš, lijepe snove da snivaš. Da se raduješ mirnom životu, da osjetiš njegovu dobrotu…sretno ti bilo u mirovini!

Nemoj plakati jer je sve završeno. Nasmiješi se jer si je doživjela. Čestitamo ti odlazak u mirovinu.

Čestitamo ti odlazak u mirovinu! Trebali bi biti ponosni na sav dosadašnji uspjeh! Krenite na novi put pun izazova i otkrijte sasvim nove vidike. Imate sve vrijeme svijeta, luksuz koji nikada niste imali, zato ga dobro iskoristite. Želimo vam puno sreće na vašem novom putu!

Povodom početka vaše nove avanture zvane mirovina ovim vas putem obavještavamo da je avion za Havaje spreman i da vas tamo željno očekuju jer znaju da je to vaš davni i neispunjeni san. Sretan put u mirovinu!

Čestitka za mirovinu lijepa je uspomena

Odlazak u mirovinu događa se samo jednom i zato mora biti fantastičan i neponovljiv. Sve čestitke koje se dijele na taj dan slavljenik će primiti s posebnom pažnjom jer je odlazak u mirovinu vrlo emocionalan događaj koji se pamti godinama i ostaje u jako lijepoj uspomeni.

Čestitka za mirovinu lijep je način da se radnik oprosti od svog radnog mjesta znajući da su ga cijenili i voljeli te da će svima nedostajati, a istovremeno je odličan način da obitelj pokaže koliko im je drago da je sada s njima i da će imati vremena za druženje s njima i nove doživljaje.