Za koje je prigode uvijek lijepo ručno izraditi čestitku?

Kreiranje čestitke i poklona
Foto: Pixabay

Ponekad nam se čini da poprilično često budemo pozvani na neku svečanost, bilo da se radi o krštenju, krizmi, vjenčanju i slično. Naravno, uvijek je lijepo znati da je nekome stalo do nas da nas pozove na tako važan obiteljski događaj, no nekima bi to moglo zadati brigu. Briga najčešće dolazi zbog potrebe da se slavljenicima na takvim svečanostima nešto i pokloni, a želimo da taj poklon bude lijep. Uz svaki poklon koji donosimo našim bližnjima, poželjno je imati i lijepu čestitku. Nekako je za očekivati da će primatelji te čestitke uvijek više cijeniti onu koja je ručno izrađena ili u koju ste barem ručno upisali svoje lijepe želje i pozdrave.

Čestitke koje su lijepo kreirane ili sadrže jedan lijep tekst u sebi, sasvim će sigurno biti sačuvane neko duže vrijeme. Primjerice, čestitke za krštenje roditelji će sačuvati kako bi ih dijete moglo vidjeti jednom kada poraste, a lijepo izrađene čestitke za Uskrs uvijek mogu biti iznova izložene u doba godine oko tog blagdana. Spomenimo stoga neke od svečanih prigoda za koje je uvijek poželjno i lijepo ručno izraditi čestitku koja će se svidjeti njezinim primateljima. Također, navest ćemo i pokoji primjer teksta koji možete upisati u čestitku, a vi ga možete iskoristiti u potpunosti ili samo neki njegov manji dio.

Čestitke za krštenje

Kao što smo ranije spomenuli, moderne čestitke za krštenje, kao i one obične, bit će višestruko ljepše i intimnije ako su kreirane ručno. Ako već niste dovoljno kreativni ili nemate inspiracije sami je kreirati, definitivno se pobrinite da sadržaj koji se nalazi u njoj sami ispišete ručno. Oduvijek se više cijenilo kreirati nešto svojim rukama i poželjeti nekom sretno krštenje na takav način nije iznimka. Navedimo stoga i par čestitki koje pronalazimo izuzetno lijepim i prije nego što se odlučite iskoristiti neku od njih, imajte na umu da ako idete na krštenje čestitke nikako ne smijete zaboraviti!

Anđele naš dragi,
Kroz prostranstva života mirnim putem hodaj jer Bog je od sada svjetlo na tvome putu. Sretno krštenje!
Neka se Božji blagoslov spusti na tvoj život kao predivna svjetlost koja se nikada ne gasi i koja će te uvijek voditi pravim putem. Sretno krštenje!
Od danas si dijete Božje! Neka Gospodin zapovjedi svim svojim anđelima da te vode i čuvaju na tvom životnom putu. Sretno krštenje!

Čestitke za prvu pričest

Iduća velika svečanost za mladu osobu svakako je prva pričest. Ona se u svojoj suštini ne razlikuje po mnogo toga od krštenja jer još jednom se radi o vjerskom obredu mlade osobe čije će slavlje uglavnom organizirati roditelji. Međutim, iako je slično krštenju, radi se ipak o nešto starijem djetetu koje će i samo moći primiti vašu čestitku za prvu pričest te pročitati njezin sadržaj za sebe. Još je jednom bitno tako sadržaj same čestitke prilagoditi toj mladoj osobi pred kojom se nalazi čitav život te je po mogućnosti ručno kreirati. Ako ste dobili tu čast biti pozvani na tako važan događaj, najmanje što možete učiniti jest uložiti nešto truda kako bi događaj i uljepšali za slavljenika ili slavljenicu te njihovu obitelj.

Znajući da je vjerojatno teško iz glave smisliti nešto što bi moglo dirnuti mladu osobu koja ima prvu pričest, donosimo i par lijepih citata koje možete upisati u njihovu čestitku.

Koračaj sretno i ponosno na svojoj stazi života, dragi Bog je uz tebe.
Kad posumnjaš u sebe i svoje sposobnosti, Duh Sveti dat će ti snagu da budeš bolja osoba i otkriješ nove putove. Sretna ti prva pričest.
Čestitam ti na prvoj pričesti. Radujem se ovom vrlo bitnom događaju u tvom životu. Imaj mir, ljubav i sreću zajedno s našim Gospodinom.

Čestitke za svetu potvrdu

Ako kronološki nastavimo gledati koji se veliki i svečani događaji odvijaju u životima osoba vjernika, idući bi trebao biti sakrament svete potvrde. Kod svete potvrde se radi već o jednoj mladoj osobi koja je sve više počela shvaćati život i planirati svoj put kada je riječ o interesima, školovanju i slično. Čestitke za svetu potvrdu, kao i ostale čestitke s ovog popisa također će biti puno ljepše od običnih koje je kreirao netko drugi, a ne vi. Sada već možete biti sigurni i da će primatelj same čestitke znati koliki ste trud i ljubav uložili u njezino kreiranje, a to je uvijek lijepo saznanje. Kao i svaki put dosad, pokušat ćemo vam pomoći s time što možete upisati u čestitku tako što ćemo navesti par lijepih primjera.

Neka ti Duh Sveti pomogne da budeš mudar/mudra, snažan/snažna i milostiv/milostiva, da bi mogao/mogla biti svjetlost i utjeha onima koji te okružuju. Čestitamo na svetoj potvrdi.
Ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Sto je od tijela rođeno, tijelo je, i sto je od Duha rođeno, duh je.
Hvala ti, Gospodine, na daru sakramenta svete potvrde. Prati nas i nadalje svojim blagoslovom: da ojačamo u vjeri i svetošću budemo Crkvi na radost, a djelom i ljubavlju promičemo u svijetu njezin napredak.

Čestitke za vjenčanje

Čestitka za vjenčanje donekle bi se trebala razlikovati od ostalih čestitki koje smo naveli. Najveća razlika je svakako činjenica da čestitke za vjenčanje poklanjate dvije osobe istovremeno, a ne samo jednoj. Uz to, budući da su slavljenici ovoga puta već izgrađene osobe koje imaju svoje stavove, hobije i navike, čestitku će vam biti puno lakše kreirati ako ih dobro poznate. Ona ne mora u svakom slučaju biti svečana i dirljiva, već može na neki način biti i šaljiva, dok god se radi o dobrom ukusu. Ipak, ako unatoč tome ne znate što upisati u kratke čestitke za vjenčanje koju sami kreirate za mladence, ostavit ćemo vam par lijepih ideja koje vam mogu u tome pomoći.

Nađite vremena jedno za drugo, za poljupce i zagrljaje, osmijehe i suze, jer to vas čini jednim bićem i dat će vam snage i u najizazovnijim vremenima. Neka vam se ispune najljepše želje!
Hvala vam što smo mogli sudjelovati u vašem posebnom danu. Želimo vam svu sreću na svijetu.
Hvala vam što ste meni/nama omogućili da sudjelujemo u ovom sretnom danu. Želim/o vam sve najbolje dok započinjete ovaj prekrasan savez.