Ovih pet horoskopskih znakova su najveći paničari

Foto: Pixabay

Dok su neki ljudi mirni i staloženi u situacijama koje im nisu povoljne, drugi si ne mogu pomoći i počnu paničariti. Puno lakše ih uhvati stres i nisu baš u stanju zadržati mirnoću kad stvari krenu neželjenim tokom. Važno je shvatiti da panika i stres smanjuju sposobnost našeg tijela da se bori protiv raznih opasnosti i potencijalno štete našem zdravlju. Možda to niste znali, ali vaši horoskopski znakovi mogu vam dati barem maleni uvid kako se nosite sa stresnim situacijama i koliki ste zapravo paničari kada do njih dođe. Štoviše, za pet se znakova smatra kako su znatno veći paničari od ostalih znakova u horoskopu.

Ribe

Tipična riba jako je emotivna po svojoj naravi. Stoga ne bi trebalo biti iznenađenje da neprestano paničare zbog gotovo svega oko sebe. Od susreta s neznancem na ulici do okupljanja s društvom, oni imaju tendenciju previše razmišljati o najsitnijim detaljima. Ovaj horoskopski znak ima i naviku naglašavati svaku svoju radnju te neprestano obraća pažnju na sve, čak i one nebitne stvari. Budući da su gotovo cijelo vrijeme na rubu, ovi vodeni znakovi nisu najlogičnije ili najracionalnije osobe u društvu kada situacije postaju teške.

Djevica

Djevica je klasični slučaj osobe koja želi da sve bude savršeno. Upravo zato u situacijama u kojima jedna stvar polazi po zlu nastaje pravi mali kaos. Horoskop djevica uglavnom kaže kako one imaju čitavu situaciju posloženu u svojoj glavi, no kada u praksi stvari ne idu kako su predviđene javljaju se problemi. Paničarenje u takvim situacijama počinje jer riječ je o znaku kojem nije bitno kako drugi nešto rade, već brine o tome kako će on nešto odraditi. 

Lav

Možda ste iznenađeni što na ovom popisu imamo i kralja horoskopa, lava. No, za to postoji odlično objašnjenje. Poznato je da ovaj vatreni znak voli preuzeti kontrolu nad situacijama, posebno kada se čini da izmiču kontroli. Iako u većini dijelova rade prilično dobar posao u sprečavanju da izbije kaos, niti lavovi nisu svemogući. Lav uživa u pažnji i pohvalama te sama pomisao da neće uspjeti osvojiti dovoljno priznanja za situaciju koju je riješio može ga držati budnim noćima. Kao rezultat toga, bez obzira na situaciju, lav preuzima na sebe odgovornost da učini sve što je potrebno što ga naposljetku dovodi do paničarenja.

Blizanci

Blizanci su klasični primjer onoga što se događa kada svoje osjećaje stalno držite u sebi. Budući da horoskop ovaj znak karakterizira kao poprilično opušten, blizanci ne dopuštaju da im se ikakav kaos uvuče u svakodnevni život. No, kao što svi znamo ili smo iskusili već više puta, to je nemoguće i desi se prije ili kasnije, a jednom kada do toga dođe kod blizanaca, panika počinje.

Ovan

Mirnoća i staloženost kod ovnova bi vas mogla lako zavarati. U bilo kojem trenutku, mozak ovog horoskopskog znaka razmišlja o tome što može poći po zlu. Posebice je to slučaj kada je riječ o ljubavi. Slaganje horoskopskih znakova za njega je vrlo bitno i nije rijetkost da previše razmišlja o situacijama kao “što bi bilo kad bi bilo”. Za njega je zato najjednostavnije na bilo koji način pobjeći od svojih misli. Upravo zato kada nešto doista i pođe po zlu, oni tu situaciju znatno preuveličaju i čini im se kao da je kraj svijeta. To, naravno, dovodi do paničarenja.