Cupcakes: 14 kremastih recepata za sve prigode

cupcakes
Foto: Shutterstock

Cupcakes je poznat kao simbol slavlja, uživanja i veselja. Od rođendana do ljetnih zabava, ove minijaturne poslastice donose val zadovoljstva u svakoj prilici. Planirate li dječju zabavu, sofisticiranu svadbu ili opušteni ljetni roštilj, cupcakes je idealna slastica. Pripremili smo 14 recepata za cupcakes koji odgovaraju širokom rasponu ukusa i prehrambenih preferencija.

Klasični cupcakes od vanilije

Sastojci:

  • 1 ¾ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ šalice mlijeka

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte kremom od maslaca i vanilije. Ova klasična i svestrana krema je glatka i kremasta glazura koja se dobro slaže sa bilo kojim okusom kolača.

Čokoladni cupcakes s maslacem od kikirikija

Sastojci:

  • 1 ½ šalice glatkog brašna brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ šalice mlaćenice
  • ½ šalice kremastog maslaca od kikirikija

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kakao prah.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjenično s lopaticom za miješanje. Dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Dodajte maslac od kikirikija dok se dobro ne sjedini.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte glazurom od maslaca od kikirikija. Kremasta glazura napravljena od maslaca od kikirikija, maslaca, šećera u prahu i malo ekstrakta vanilije.
cupcakes čokoladni
Foto: Shutterstock

Cupcakes s limunom i malinom

  • 1 ½ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • kora od 1 limuna
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 šalica svježih malina

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, zatim ekstrakt vanilije i koricu limuna.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Lagano ubacite svježe maline.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte šlagom. Šlag je jednostavna i ukusna opcija za glazuru koja se može aromatizirati vanilijom, čokoladom ili drugim ekstraktima po želji.
cupcakes limun malina
Foto: Shutterstock

Red Velvet Cupcakes

  • 1 ¾ šalice glatkog brašna
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 ¼ šalice granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 šalica mlaćenice
  • 2 žlice crvene prehrambene boje
  • 1 žličica destiliranog bijelog octa

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • U maloj posudi umutite mlaćenicu i crvenu prehrambenu boju. Postupno dodajte smjesu mlaćenice u smjesu maslaca, dobro miješajući nakon svakog dodavanja.
  • Umiješajte ocat.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte čokoladnim ganachem koji napravite od otopljene čokolade i vrhnja.
red velvet cupcakes
Foto: Shutterstock

Cupcakes s limetom i kokosom

Sastojci:

  • 1 ¾ šalice višenamjenskog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica kokosovog mlijeka
  • Korica od 2 limete
  • 1 žlica soka od limete
  • 1 šalica naribanog kokosa

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Ubacit jaja jedno po jedno, a zatim ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjenično s kokosovim mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Umiješajte koricu limete, sok limete i nasjeckani kokos.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekoriraje kremom od kokosovog maslaca. Za tropski štih, izradite glazuru od kokosovog maslaca, ekstrakta kokosa i naribanog kokosa. Po vrhu pospite malo prženog kokosa za dodatnu teksturu.
cupcakes kokos limeta
Foto: Shutterstock

Cupcakes od mrkve

Sastojci:

  • 1 ½ šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 ½ šalice naribane mrkve
  • ½ šalice zdrobljenog ananasa, ocijeđenog
  • ½ šalice nasjeckanih oraha ili pekan oraha (po želji)

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Ubacite naribanu mrkvu, zgnječeni ananas i nasjeckane orahe (ako ih koristite).
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, puneći svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije stavljanja glazure.
  • Dekorirajte glazurom od krem sira. Kremastu glazuru napravite od krem sira, maslaca, šećera u prahu i ekstrakta vanilije. Savršeno se slaže s okusom mrkve.
cupcakes mrkva
Foto: Shutterstock

Cupcakes s jagodama

Sastojci:

  • 1 ¾ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice mlaćenice
  • 1 šalica svježih jagoda narezanih na kockice

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim podlogama.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj zdjeli miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjenično s mlaćenicom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Lagano ubacite jagode narezane na kockice.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, puneći svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije stavljanja glazure.
  • Dekorirajte s kremom od maslaca i jagoda. Slatku i voćnu glazuru napravite od svježih ili smrznutih jagoda. Umiješajte jagode u kremu od maslaca za divnu ružičastu nijansu.
cupcakes s jagodama
Foto: Shutterstock

Cupcakes s keksima

Sastojci:

  • 1 ¾ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ šalice mlijeka
  • 1 šalica zdrobljenih čokoladnih sendvič keksiju (poput Oreo)

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Ubacite izlomljene čokoladne sendvič kekse.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte s kremom od maslaca i kave. Otopite granule instant kave u malo vruće vode prije dodavanja u kremu od maslaca.
cupcakes s keksima
Foto: Shutterstock

Slani cupcakes od karamele

Sastojci:

  • 1 ½ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice slanog karamel umaka (plus dodatak za prelijevanje)

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Umiješajte slani karamel umak.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte kremom od slane karamele koju napravite od karamele i kreme od maslaca.
  • Dodatno pokapajte slani karamel umak preko glazure cupcakes-a.
slani cupcakes s karamelom
Foto: Shutterstock

Matcha cupcakes od zelenog čaja

Sastojci:

  • 1 ½ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 2 žlice matcha zelenog čaja u prahu
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice mlijeka

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za kolače papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i matcha zeleni čaj u prahu.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte glazurom od krem sira i limuna. Osvježavajući zaokret u klasičnoj glazuri od krem sira, je dodatak limunove korice i soka daje poseban citrusni okus.
cupcakes sa zelenim čajem
Foto: Shutterstock

Čokoladni cupcakes od mente

Sastojci:

  • 1 ¾ šalice glatkog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ šalice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta paprene metvice
  • zelena prehrambena boja (po izboru)
  • Čokoladne mint bombone za ukras (po želji)

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kakao prah.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Umiješajte ekstrakt paprene metvice. Po želji dodajte nekoliko kapi zelene prehrambene boje i miješajte dok ne dobijete ravnomjernu boju.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte glazurom od krem sira i mente Dodajte nekoliko kapi ekstrakta paprene metvice i zelene boje u krem sir.
  • Po želji ukrasite čokoladnim mint bombonama.
cupcakes od mente
Foto: Shutterstock

Cupcakes s borovnicama i limunom

Sastojci:

  • 1 ½ šalice višenamjenskog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • kora od 1 limuna
  • ¼ šalice soka od limuna
  • ½ šalice mlaćenice
  • 1 šalica svježih borovnica

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffinom papirom za pečenje.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim dodajte ekstrakt vanilije, limunovu koricu i limunov sok.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjenično s mlaćenicom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Nježno umiješajte svježe borovnice.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte kremom od maslaca od borovnica. Kremu napravite od smrznutih borovnica koje umiješajte u kremu od maslaca.
cupcakes s borovnicom i limunom
Foto: Shutterstock

Čokoladni cupcakes s malinama

Sastojci:

  • 1 ¾ šalice višenamjenskog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ šalice mlaćenice
  • 1 šalica svježih malina

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kakao prah.
  • U posebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer zajedno dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjenično s mlaćenicom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Lagano ubacite svježe maline.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte s raspberry swiss meringue kremom. Napravite ju od bjelanjaka, šećera i maslaca i dodajte ekstrakt maline.
čoko cupcakes s malinama
Foto: Shutterstock

Cupcakes s maslacem od kikirikija i želeom

  • 1 ¾ šalice višenamjenskog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice kremastog maslaca od kikirikija
  • ½ šalice džema od jagoda

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjence s mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Umiješajte kremasti maslac od kikirikija.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade.
  • Izrežite malu rupu u sredini svakog cupcake-a i napunite džemom od jagoda.
  • Dekorirajte javorovom glazura od krem sira. Upotrijebite pravi javorov sirup ili ekstrakt javora kako biste postigli poseban okus javora.
cupcakes sa želeom i kikirikijem
Foto: Shutterstock

Piña Colada cupcakes

  • 1 ½ šalice višenamjenskog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • ½ šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice soka od ananasa
  • ½ šalice konzerviranog zdrobljenog ananasa, ocijeđenog
  • ½ šalice naribanog kokosa

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim ulošcima.
  • U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj velikoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Umutite jedno po jedno jaje, a zatim i ekstrakt vanilije.
  • Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, naizmjenično sa sokom od ananasa. Počnite i završite sa suhim sastojcima, dobro promiješajte nakon svakog dodavanja.
  • Ubacite zdrobljeni ananas i nasjeckani kokos.
  • Ravnomjerno podijelite tijesto među kalupe za kolače, punite svaki otprilike do dvije trećine.
  • Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Ostavite cupcakes da se potpuno ohlade prije glazure.
  • Dekorirajte narančastom glazurom od krem sira. Pikantna glazura napravljena kombinacijom krem sira, maslaca, šećera u prahu i narančine korice izvrsno će se slagati s kokosom i ananasom.
pina colada cupcakes
Foto: Shutterstock