Što zabavno raditi tijekom lockdowna?

Foto: Pixabay

Trenutna situacija se može činiti pomalo strašnom za svakoga, a upravo zato vam zasigurno treba nešto zabavno za raditi kako bi vas okupiralo i istovremeno stalo bezidejnosti i dosadi na kraj. Postoji ogroman broj zabavnih aktivnosti koje možete raditi, a da vam možda nisu pale na pamet. U nastavku vam donosim popis aktivnosti koje su meni učinile dane potpunijim i zabavnijim.

Meditacija

Meditacija je sjajan način kontroliranja svojih misli, a dokazano pomaže i u borbi protiv depresije i tjeskobe. Postoji velik broj različitih tipova meditacije, a nikako ne bi bilo loše da pokušate usvojiti jedan od njih i samo par minuta dnevno posvetite toj aktivnosti. Na kraju krajeva, nemate što izgubiti, a moglo bi vam se svidjeti!

Gledajte nešto

Gledanje filmova i serija jedna je od standardnih aktivnosti koje radimo kada nam je dosadno, ali često zaboravimo koliko dobrih filmova ima koji u nama mogu izazvati različite tipove emocija i na sat i pol nas u potpunosti okupirati. Od svih žanrova, u današnje vrijeme najbolje je opustiti se uz neku komediju jer smijeha zapravo nikad dosta. Binge watching je također odlična solucija ako imate nešto više slobodnog vremena jer jednostavno, zašto ne?

Posvetite se nekom projektu

Sasvim sigurno postoji nešto što ste oduvijek željeli izgraditi svojim rukama. To ne mora biti nešto veliko i značajno, ali izgraditi nešto svoje ni iz čega koristeći različite alate, matice, vreteno, drvo, ljepilo i slično, definitivno će vam dati onaj osjećaj zadovoljstva i postignuća. Uz to, ako se radi o nečemu što ćete htjeti izložiti, bit će odlična tema za razgovor s obitelji i prijateljima.

Šetnja

Iako je gotovo sve zatvoreno, a na ulicama nema naročito puno ljudi, to može biti samo jedan odličan razlog da prošetate na svježem zraku. Sami sa svojim mislima, laganim tempom, po dolasku doma osjećat ćete se kao nova osoba. Ukoliko imate psa, posvetite mu tu šetnju i razveselite ga. Ako niste raspoloženi za šetnju, jednako dobro za vas može biti i izaći na balkon ili u dvorište tek toliko da razbijete monotoniju koja nastaje kada ste stalno u zatvorenom. 

Oslobodite umjetnika u sebi

Možda volite ili ste kao mali voljeli bilo kakav oblik umjetnosti. Bilo da ste voljeli pisati, slikati, svirati ili pak proučavati umjetnine nastale u pokretima kao impresionizam, barok ili renesansa, sada je pravo vrijeme da se posvetite toj svojoj ljubavi. Evidentno je da nećete odmah biti na vrhunskoj razini, ali krajnji rezultat u ovom slučaju možda i nije toliko bitan. Bitno je provesti vrijeme radeći nešto što vas opušta i u čemu uživate. Takve nam stvari mogu napuniti baterije više nego što mislite.

Naučite nešto novo

Imati znanje u gotovo svemu je korisno. Možda ste oduvijek htjeli nešto naučiti, ali niste pronalazili dovoljno slobodnog vremena ili volje. Bilo da se radi o stranom jeziku, sviranju nekog instrumenta, programiranju, razvoju igrica ili nečemu što se drugima čini bezazlenim, a vama je jako bitno, sada je vaša prilika. Iako se čini kao da je svijet stao, to ne mora značiti da i mi trebamo stati s unaprjeđivanjem nas samih. Stara poslovica kaže da učimo dok smo živi, stoga barem onda učimo nešto što želimo i volimo.