Luksuz u osami: Hrvatske vile u kojima vas nitko neće uznemiravati

Foto: Pixabay

Hrvatska postaje sve popularnija svjetska destinacija. Milijuni turista ljetuju na našoj obali svake godine. Međutim, velik dio obale je još praktički neotkriven od strane turista. Dok većina turista preferiraju svjetski poznate destinacije poput Dubrovnika, Hvara i Splita, postoji puno prostora i za one koji traže drugačije iskustvo.

Za one koji traže komad Jadrana samo za njih, u ponudi je velik broj vila na osami. Bilo da tražite udaljene lokacije daleko od većih turističkih središta, privatne vile za odmor u blizini gradskih centara, ili pak potpunu izolaciju na otocima, na našoj obali ćete pronaći što tražite.

Osim uživanja u kristalno čistom moru i sunčanim plažama, vile za odmor nude i niz drugih aktivnosti za savršeni odmor. Od istraživanja skrivenih uvala, uživanja u lokalnoj kuhinji, do sportskih aktivnosti kao što su jedrenje, ronjenje i planinarenje, Hrvatska nudi nešto za svakog. Naša zemlja postaje sinonim za opuštanje i avanturu, kombinaciju koja privlači sve više posjetitelja u potrazi za nezaboravnim odmorom.

Vila Hidden Cove, Drvenik

Otok Drvenik Veli je omiljena destinacija za one koji traže bijeg od gradske vreve i žele uživati u osami. Ovaj otok u blizini Trogira krasi predivna priroda te brojne kamene kapelice, suhozidi i druge građevine koje su ostavili stari. Posebno su lijepe mnoge skrivene uvale na kojima ćete se osjećati kao na pustom otoku.

Samo ime „Skrivena uvala“ govori o kakvoj se vili radi. S više od 8 tisuća kvadrata privatnog okoliša te privatnom plažom, ova vila će zadovoljiti sve zaljubljenike u osamljene destinacije. Gostima su dostupne četiri spavaće sobe te luksuzno uređeni prostor.

Otok je naseljen, ali rijetko. Malobrojni domaći stanovnici bave se ribolovom, uzgajanjem maslina i loze od kojih rade svoje maslinovo ulje i vino. I naravno, turizmom. Otok ima marinu, poštu, restorane i kafiće.

Ako se pak poželite vratiti natrag u civilizaciju, tu je trajekt koji ljeti vozi svakodnevno u Split i Trogir.

Vila Calamota, Koločep

Locirana na otoku Koločep u sklopu Paklinskih otoka, ova vila uz more nudi predivan panoramski pogled Jadrana. Otok krase predivne zelene šume i kristalno čisto more. Na otoku nema ni automobila, što dodatno doprinosi osjećaju spokoja.

Uza sve to, otok je relativno blizu Dubrovniku, s kojim je povezan trajektom koji putuje četiri puta na dan. Gostima je dostupan je i privatan prijevoz brodom te morski taksi.

Vila Calamota je privatna vila na ovom otoku sa četiri spavaće sobe i tri kupaonice. Naravno tu je i neizostavni veliki bazen. Vila se predivno uklapa u prirodu otoka, te nudi najmodernije opremljenu kuhinju i dnevni boravak.

Vila Casa Bella, Istra

Istra je među najpopularnijim destinacijama u Hrvatskoj. Unatoč tome, postoji velika ponuda lokacija koje djeluju izolirane. Radi se o pravim privatnim vilama, mjestima za bijeg od gradske strke, koje su unatoč tome relativno blizu civilizaciji.

Blizu grada Grožnjana, jedna od njih je vila „Casa Bella“. Ona je upravo ono kakvim se predstavlja. Uz predivan pogled na istarsku prirodu, ova vila je okupana u moru bogatog zelenila kakvog ima samo u Istri.

Vila je udaljena 10 kilometra od Grožnjana i 20 minuta od mora. Ljubitelji mira i tišine imaju na raspolaganju odvojene terase te ležaljke idealne za opuštanje na istarskom suncu. To je svakako mjesto za pronalazak mira.