“Must have” jesenski odjevni komadi koji ne smiju nedostajati u vašem ormaru

Foto: Shutterstock

Još uvijek niste obnovili jesensku garderobu? Vrijeme je da je obogatite “must have” odjevnim komadima koji će svaki vaš stajling podići na višu razinu.

Niske temperature i hladni dani su pred nama, stoga je krajnje vrijeme da pripremite svoju garderobu za jesen. Nemojte očajavati; samo zato što dani postaju kraći, a šal, kapa i rukavice naši najbolji prijatelji, to ne znači da ne možete izgledati elegantno i očaravajuće. Ovo je savršeno godišnje doba za iskazivanje svog elegantnog stila uz omiljene kapute, džempere i ženske hlače.

Što ne smije nedostajati u jesenskoj garderobi?

Dolaskom jeseni uvijek si postavljamo ista pitanja – koju odjeću odabrati? Što se sve treba nalaziti u našem ormaru? Ako se borite s nesavršenostima na tijelu ili samo želite sakriti pojedine dijelove, odaberite onu odjeću koja će svojim jednostavnim i univerzalnim krojem prikriti neželjene kilograme, a pritom će i dalje biti ostati moderna i praktična. Minimalizam je često najbolji „lijek” s maksimalnim učinkom. Jesenske i zimske modne kolekcije svake su godine sličnih boja, a zajednički su nazivnik i sami odjevni predmeti. Zato vam savjetujemo da provjerite što se nudi na tržištu te da odaberete modele koje ćete zaista nositi, a ne one koji će vam stajati u ormaru. Vječni su klasik jednobojne hlače ili traperice te čizme ili gležnjače koje ne idu jedno bez drugoga. Popularni, topli i udobni Gant modeli oduševit će vas na prvu. Ne zaboravimo, zatim, na kaput, prošivenu jaknu i klasične majice s dugačkim rukavima ili bluze koje lako možete kombinirati s trapericama ili elegantnijim hlačama. Cvjetni uzorci nedvojbeno dominiraju ove sezone, stoga ih slobodno uklopite ne samo u svakodnevne nego i u svečanije outfite.

Foto: Shutterstock

Dočekajte jesen u toplom džemperu

Još jedan „must have” odjevni komad za jesenski outfit su, naravno, veste odnosno džemperi. U svakodnevnom „izdanju” s popularnom dolčevitom ne možete pogriješiti. Možete se odlučiti i za obični pleteni pulover s gustim tkanjem. Ono najvažnije – ako jesenski pulover želite nositi u svaki dan, birajte klasične modele. U jesenskom ormaru osim hlača prevladavaju i suknje. Za cjeloviticasual outfita bit će vam dovoljne klasične traperice, a recimo, modeli „na crtu” prikladni su za posao i pojedine svečanije događaje. Što se tiče suknji, svakako morate napraviti mjesta za dvije vrste suknji: suknja olovka kroja i lepršavu plisiranu suknju. Zahvaljujući ovim dvama modelima moći ćete veoma lako kreirati stajling kako za ozbiljnije prilike, tako i za casual druženja s prijateljicama.

Ne zaboravite na modne dodatke

Svoj casual stil upotpunite elegantnim te istovremeno funkcionalnim modnim dodatcima kakvi su, primjerice, https://answear.hr/k/zene/dodaci/ruksaci. Dolaze u raznim dizajnima i bojama, stoga ćete sigurno odabrati onaj pravi. Kada govorimo o bojama jesen nam nudi cijelu paletu prekrasnih intenzivnih boja. U svojim jesenskim kombinacijama ne morate se ograničiti samo na one neutralne tonove, nego birajte odjeću u svevremenskim bojama u koje se ubrajaju bordo, zelena, žuta, smeđa, plava, boja devine dlake i tako dalje. Slobodno kombinirajte boje; vidjet ćete – izgledat ćete zanosno i samouvjereno!