Haljina za proljeće – 10 najljepših

Foto: Pixabay

Proljeće je doba buđenja i razigranosti, koje u svakom čovjeku budi novu energiju i želju za uživanjem na suncu i svježem zraku. Proljeće je buđenje i u smislu mode jer svaki početak nove godine donosi nove linije modnih brendova, a proljetne kolekcije su često najraskošnije i najupečatljivije, posebice kada je haljina za proljeće u pitanju.

Dizajneri posebnu ljubav gaje prema najženstvenijem komadu ženske odjeće – haljini, stoga su kolekcije haljina za proljeće uvijek najkreativnije i najženstvenije, nastale iz novih ideja i novih maštovitih materijala. Haljina za proljeće uvijek je šarmantna i efektna te u potpunosti odgovara čaru proljeća koje se budi oko nas.

Zvijezde proljetnih trendova kojima je teško odoljeti

haljina za proljeće
Foto: Pixabay

Haljina za proljeće je obožavana od mnogih žena jer je izuzetno ženstvena, udobna i nadasve prozračna. To ih čini odličnim izborom za sve prilike, od poslovnih izdanja do obične šetnje gradom. Već godinama suvereno vladaju europskim metropolama, a u Hrvatskoj su posebno obožavane uz obalu.

Vrijeme je da upoznate najpopularnije i najšarmantnije proljetne haljine i pronađete svog favorita koji će ubrzo postati omiljen komad u vašoj garderobi. Osim haljina za proljeće, pažnju morate obratiti i na modne dodatke i njihovu usklađenost iako moda već odavno ne podliježe formalnostima.

Obavezan dodatak uz haljinu za proljeće je lijepa torba i nakit koji će naglasiti njenu formu, a u posljednje vrijeme pistama vladaju i remeni koji na haljinama služe za stavljanje naglaska na struk ili stvaranje razigranosti i promjenu forme.

Bez obzira jeste li ljubiteljica mini, midi ili maxi haljina, ovo ćete ih proljeće nositi više nego ikada jer su naprosto neodoljive. Izbor modela je ogroman pa svaka žena može naći haljinu koja odgovara  njenom modnom izričaju i figuri i koja će istaknuti baš ono što ona najviše želi istaknuti.

10 najljepših haljina za proljeće

haljina za proljeće
Foto: Unsplash

Svaka proljetna sezona odiše nekim novim valom, novim krojevima i modelima. U nastavku pročitajte koje sam haljine izdvojila za vas:

1. Minimalističke haljine jednostavni kroj

Minimalističke haljine nikad nisu krivi izbor jer njihova je jednostavnost i finoća kroja uvijek u modi. Takve su haljine namijenjene samouvjerenim ženama koje pomoću njih ističu svoj izgled i karakter i uz njih je dovoljno nositi remen i malu torbicu.

One se proizvode u više duljina, a njihova je glavna karakteristika jednobojnost. Ove su haljine potpuno neutralne, ali izrazito upečatljive. Ova vrsta haljine odličan je izbor i za poslovne žene koje žele naglasiti svoju ljepotu na decentniji način.

2. Haljine s točkastim uzorkom

Haljine za proljeće s točkastim uzorkom već godinama vladaju pistama i omiljene su mnogim pripadnicama nježnijeg spola. Njihova razigranost i način na koji se mogu kombinirati oduševljava sve žene.

Jedna od meni omiljenih kombinacija haljine s točkastim uzorkom je s kratkom kožnom jaknom što neodoljivo podsjeća na Briljantin i doslovno poziva na ples.

3. Romantičarske haljine

Romantičarske haljine za proljeće su oduvijek odlično rješenje za žene koje vole sanjariti i koje vole nježne boje i lepršavost. Ove se haljine rade u više dužina, a posebno su neodoljive one dugačke do gležnja.

Riječ je o haljinama s puno detalja, i, iako su najčešće jednobojne, vrlo su upečatljive radi rupičastih dijelova koji se nalaze na nekim njihovim rubnim dijelovima, kao što su primjerice rukavi ili donji dio haljine. Posebno su atraktivne one kojima se rupičasti dijelovi nalaze na leđnoj strani haljine.

4. Torta haljine

Torta haljine za proljeće vam se možda čine nepoznate po nazivu, ali riječ je zapravo o haljinama koje postoje već godinama. To su haljine koje su napravljene u više „redova“, kao da je riječ o torti, pa su zato obično dužine ispod koljena. Riječ je o haljinama napravljenim od više dijelova istog materijala, a na mjestu gdje se oni spajaju nalaze se nabori. One su vrlo često jako duge kako bi se vizualno prikazalo što više redova.

5. Polo haljine

Polo haljine za proljeće su jedan od najdugotrajnijih modela haljine i odlično su rješenje za ljubitelje casual stila. Polo haljina nastala je sedamdesetih godina i postala je popularna kroz tenis. Ovu haljinu obožavaju žene koje vole njenu lakoću i udobnost i odličan je izbor za toplo proljeće.

Trendseterice posebno vole polo haljine modne kuće Ralph Lauren, za kojeg se smatra da je začetnik ovog trenda i koji je osvojio svijet polo muškim majicama.

6. Drapirane haljine

Drapirane haljine su tek nedavno došle u modu, a njihov su glavni adut ukrasni nabori koji ih čine jedinstvenima. Obično je riječ o uskim i kratkim haljinama s vodoravnim naborima, a često je taj naborani dio posebno našiven na njima iz nekog drugog materijala.

Ove su haljine idealne i za žene sitnije građe jer obogaćuju siluetu i ističu obline.

7. Haljine s puf rukavima

Iako su mnogi modni kritičari prognozirali kratki vijek trajanja ovim haljinama, one su još uvijek tu uz nas. Haljine s puf rukavima su većinom jednobojne i mogu biti iz različitih materijala, pa čak i traper haljine, ali su većinom strukirane i malo svečanije. Odlične su i za poslovne prilike jer su malo elegantnije, ali nisu pretjerane.

8. Haljine s cvjetnim printom

Haljine s cvjetnim printom su popularne već godinama. Takve su haljine obično lepršavog kroja i izrađene od laganih materijala te su vrlo ugodne za nošenje. Proizvode se u svim dužinama i krojevima. Jednako su popularne one sa sitnim uzorcima ruže, kao i one s velikim cvjetnim printovima različitog cvijeća.

Uz ove haljine treba obratiti pozornost na modne dodatke koji moraju biti decentniji kako bi se izbjegao sukob uzoraka.

9. Haljine s prugama

Haljine s prugama još su jedan must-have proljetne sezone, ali sada su najpopularniji modeli s uskim okomitim prugama u osnovnim bojama kao što su crna, bijela, crvena, i plava. Uz njih se odlično slažu remeni kojima se ističe lijep struk i kroj haljine.

Posebno lijepi modeli haljina s okomitim prugama su maxi haljine dužine do poda koje lepršaju za vrijeme hodanja i daju veliku slobodu kretanja.

10. Košulja – haljine

haljina za proljeće
Foto: Unsplash

Iako naziv zvuči neobično zapravo je riječ o haljinama koje izgledaju kao duge košulje jer imaju dugmad cijelom dužinom haljine, a obično se u struku vežu pojasom od istog materijala ili se stavlja uži remen. Ova haljina je posebno popularna i tijekom ljetnih mjeseci, osobito ako je napravljena od čistog  i lepršavog pamuka.