Originalni pokloni (rođendanski) za prijatelje i obitelj

Originalni pokloni
Foto: Shutterstock

Iako je rođendan uglavnom razlog za slavlje, sa sobom nosi jedan problem. Radi se o kupovini poklona, a često smo u dilemi što nekome pokloniti za rođendan. Ne želimo kupiti nešto predvidljivo niti se ponavljati iz godine u godinu, a zato često tražimo pomoć. Originalni pokloni zahtijevaju kreativnost i maštovitost, ali i poznavanje osobe kojoj ćete ih pokloniti. Također, nemojte misliti da pokloni za rođendan uvijek moraju biti skupi, niti da moraju biti formalni. Posebice ako je riječ o nekome koga znate dugo.

Upravo zato smo odlučili kreirati jedan kraći popis na kojem se nalaze neki originalni pokloni koji vam možda dosad nisu pali na pamet.

Originalni pokloni
Foto: Pixabay

Originalni pokloni za prijatelje

Ovisno o tome kakav je odnos vas i osobe kojoj ćete nešto pokloniti za rođendan, jasno je da će pokloni varirati. Ako nešto poklanjate prijatelju, ove ideje bi vam se mogle svidjeti.

Majice s vašim slikama

Jedan šaljiv poklon koji bi se mogao svidjeti vašem prijatelju ili prijateljici su majice na kojima će biti neka od vama dragih slika ili pak neke šaljive karikature. To je poklon koji nema rok trajanja i uvijek se može iznova nositi. Birajte sliku ovisno o tome kakvog karaktera želite da poklon bude.

Poster

Danas postoji više različitih vrsta postera koje možete kupiti za poklon, a jedan koji smo morali uvrstiti na ovaj popis je poster koji prikazuje zvjezdano nebo u trenutku rođenja osobe. Na njih možete dodati i poruku koju želite, a radi se o zaista predivnom poklonu. Također, takav poster može prikazivati i zvijezde na dan kada ste se upoznali što ga čini idealnim i za partnera.

Biljka

Biljka je jedan neuobičajen poklon, ali se i nalazi pri vrhu popisa kada su originalni pokloni u pitanju. One su uglavnom nježne, delikatne, ali i lijepe te se o njima potrebno brinuti. Osobu kojoj poklonite neku biljku ona će uvijek podsjećati na vas, a u prijateljstvu to je također bitno.

Originalni pokloni za članove obitelji

Obitelj
Foto: Unsplash

Kada su članovi obitelji u pitanju, s njima možete biti nešto opušteniji kod kupovine poklona. Vrlo vjerojatno će vam i unaprijed reći da im ne kupujete ništa, a ako ih ne želite poslušati, potrudite se biti kreativni.

Šalica s natpisom

Šalica s natpisom se danas može izraditi bez ikakvih problema, a čini jedan vrlo lijep poklon. Natpis može biti šaljiv ili sentimentalan, a osobu kojoj poklonite šalicu svakodnevno će podsjećati na vas. Kada je o obitelji riječ, to je nešto što definitivno želimo.

Ručno izrađeni okvir za sliku

Mnogi skreću pogled kada vide izraz “ručno izrađeno”. Međutim, originalni pokloni često i jesu jedinstveni upravo iz razloga jer su izrađeni na nečiji osobni način. Okvir za sliku nije teško napraviti, a članu obitelji kojem ga poklanjate možete pokloniti i sliku koja će mu biti od značaja ili mu pak pustiti da sam odluči koju će sliku iskoristiti za okvir.

Pametni sat

Pametni satovi možda ne spadaju u grupu poklona koje možemo nazvati originalni pokloni, ali svakako će obradovati onoga tko ih dobije. Ovi maleni uređaji danas imaju zaista velik broj različitih funkcija od kojih su neke izuzetno korisne. To ih čini idealnim poklonom za nekog od članova obitelji.

Originalni pokloni za partnera

Originalni pokloni za partnere
Foto: Unsplash

Originalni pokloni za partnera mogu definitivno pomoći učvrstiti vezu. Posebice kada se sjetite na vrijeme kupiti neki rođendanski poklon. Uz poklone, definitivno se pobrinite da i čestitka za rođendan bude dirljiva i značajna. To će upotpuniti čitav dojam i zasigurno ćete razveseliti svog partnera. Nemojte se bojati pokazati ljubav i neka vaša djela također pričaju za sebe.

Putovanje

Pod pretpostavkom da znate gdje vaš partner ili partnerica žele jednog dana otići, pokušajte organizirati put za njihov rođendan. Da, ovo uglavnom ne spada u poklone na kojima biste mogli uštedjeti, ali imajte na umu da osim što ćete jako razveseliti osobu do koje vam je stalo, ovaj put poklanjate i sebi.

“Otvori kad…” pisma

Savjet koji nećete čuti često kada je riječ o originalnim poklonima je da kreirate pisma. Međutim, to nisu bilo kakva pisma. Radi se o pismima koje osoba može otvoriti samo u određenim situacijama. Primjerice, napravili ste pismo koje će osoba otvoriti kada je tužna, sretna, nostalgična itd. Također, u svakom od tih pisama može se nalazi i maleni poklon ili predmet od sentimentalne vrijednosti.

Kućni ljubimac

Pod uvjetom da znate da vaš partner voli životinje, kupiti mu kućnog ljubimca ili ga pak udomiti također bi mogao ispasti jako dobar poklon za rođendan. Mala životinjica kao pas ili mačka sigurno će razveseliti svakoga, a to je i poklon koji će dugo biti uz osobu koja ga je dobila.